Hlavní obsah

Aragorn čaroval v bitvě se Slavií

ZNOJMO

Do tmy se před zahajovacím buly ponořil znojemský zimní stadión. Před prvním čtvrtfinálovým soubojem se Slavií totiž domácí nastupovali za doprovodu hudby z oskarového Pána prstenů. Všichni hráči Znojemských orlů byli představeni coby postavy ze slavné trilogie. Závěr se díky parádnímu představení první pětky proměnil v oslavný chorál celé haly.

Článek

"Letos se mi proti Slavii daří, dal jsem jí už šest gólů," jásal Marek Uram, vypodobený coby filmový Aragorn. Přiznal, že trenér Pazourek jako čaroděj Gandalf kladl před zápasem velký důraz na hru v početní převaze. "V tréninku jsme přesilovky hodně pilovali. Moc se nám to vyplatilo, vždyť byly klíčem k vítězství," přemítal autor dvou gólů a jedné asistence.

Druhým znojemským hrdinou, jehož jméno ještě dlouho po zápase dav vyvolával, byl obránce David Havíř. "Bylo to moc těžké. Slavia zabetonovala střední pásmo a už to vypadalo na prodloužení. Nám se však povedly v závěru dvě pěkné akce. Klíčem byly využité přesilovky. V takto vyrovnaných duelech bývají rozhodující," ohlížel se za utkáním střelec třetí branky, kterou necelé čtyři minuty před koncem zavelel k rozhodujícímu ataku. "Pucher mi puk pěkně posunul. Vystřelil jsem z první, abych získal moment překvapení."

První znojemskou pětku, jež obstarala všechny góly, chválil i brankářský hrdina Tomáš Duba. "Ještě, že je máme," ocenil spoluhráče. Sám však položil bravurními zásahy základ k vítězství: "Po prvních vydařených zákrocích jsem si začal hodně věřit. Navíc když jsem v ohni střel, tak se mi chytá moc dobře. Ale v poslední minutě po třetím gólu Slavie mi bylo krušno."

Poraženým moc do řeči nebylo, zpytovali svědomí po mnoha zbytečných faulech. "Tohle si nemůžeme dovolit. Musíme přidat na disciplíně, protože domácí hrají přesilovky velmi dobře. Navíc nás to stojí spoustu sil," lamentoval útočník Patrik Martinec, jenž po gólu na 2:2 mohl později znovu srovnat, ale z metru pálil jen do Duby. "Chtěl jsem na něj něco vymyslet, ale prováhal jsem vhodný okamžik," posteskl si.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec