Hlavní obsah

Bojovali, ale Bříza je vychytal

PRAHA

Perfektně chytající Petr Bříza kryl všech 33 vítkovických střel, čímž položil základ druhému sparťanskému vítězství ve čtvrtfinálové sérii. "O tu nulu tak nejde, důležitější je, že vedeme v sérii 2:0 na zápasy a že soupeř odjíždí s pocitem, že se na každý gól v naší brance musí nadřít," říkal 39letý brankář.

Článek

"Bříza byl pro nás nepřekonatelnou překážkou, má perfektní formu" uznal útočník Luděk Krayzel, jemuž domácí gólman chytil ve druhé části asi největší šanci Vítkovic. "Měli jsme pár šancí, ale dát gól Břízovi je moc těžké a my to nedokázali ani jednou, to se pak nedá uspět," přitakal centr hostí Filip Turek.

"Problém Bříza nás trápil už před dvěma lety ve finále a prakticky přetrvává i celou tuto sezónu. Musíme se to pokusit před domácími zápasy vyřešit. Asi rozebereme jeho zákroky na videu, určitě je nutné mu víc stínit, být důraznější před brankou a snažit se o dorážky," přemítal asistent trenéra ostravského celku Aleš Tomášek.

Ostřílený sparťanský brankář nechtěl přeceňovat svou roli. "Ani sebelepší gólman tým nespasí, v play-off každý musí odvést třeba i černou práci.Na rozdíl od prvního zápasu jsme už nehráli v takové křeči, měli hodně pohybu a Vítkovice nás nepřebruslily. Sice nám chvíli trvalo, než jsme dali góly, proto byl zápas vyrovnaný, ale od vedoucí branky jsme měli děj pod kontrolou," těšilo Břízu.

Také strážce vítkovické svatyně Marek Pinc dlouho držel tým nad vodou a předvedl 39 zásahů. Sparta ale stupňovala tlak před brankovištěm. "Řekli jsme si, že budeme víc chodit před Pince a pokusíme se vracet na branku vyražené puky," osvětlil záměry Sparty Petr Ton, jenž těsně před koncem dal výsledku konečnou podobu.

"Počkal jsem si, co Pinc udělá. Chtěl jsem to dloubnout přes něj, a i když provedení nebylo ideální, puk spadl do branky," oddechl si útočník, ale přesto žehral na vlastní nedůraznou koncovku. "Trápím se v zakončení, ale je to příjemné trápení. Horší by bylo, kdybych se do těch šancí ani nedostal," našel si pozitivum.

Reklama

Související témata: