Hlavní obsah

Vojtek dál trápí zlínské střelce

TŘINEC

Sázeli na to, že mají lepšího brankáře. Zatím jim však tři zápasy čtvrtfinále nedaly za pravdu. Proti zlínským střelcům se postavil statný gólman Ocelářů Martin Vojtek a trápí favorita nevídanými zákroky. V pátek Třinci vyčaroval už druhé vítězství v sérii.

Článek

Třineckým stadiónem v přerušení často z reproduktorů duněly tóny skladeb populárního Kabátu a jmenovec zpěváka hudební skupiny Martin Vojtek se na bruslích ve svém brankovišti spokojeně pohupoval. Kryl 31 střel zlínských hráčů. "To mně vůbec nevadilo, že jsem byl pořád v permanenci. Mám to raději, než když je práce málo," vykládal.

Hamé věřilo, že post gólmana bude hrát v jeho prospěch. Jenže Murín musel už dávno zapomenout na to, jaké to bylo udržet devětkrát v základní části čisté konto. V play-off je dosud hvězdou série Vojtek. "Chytá výborně. Pomáhají mu ostatní a je jasné, že v play-off nebudeme dávat pět šest gólů v zápase," usoudil útočník Zlína Miroslav Hlinka.

Nula třešničkou na dortu

Hosté měli šance, jenže s nimi nenaložili, jak zamýšleli. "Nejhůře mi bylo při nájezdu Barinky ve druhé třetině. To jsem měl fakt i kus štěstí," usmíval se po utkání jeho hrdina, který pochválil všechny své spoluhráče: "Tohle byla týmová práce. Pečlivě jsme bránili a nepouštěli Zlín do dorážek. Moje nula? To je taková třešnička na dortu."

Naopak hosté byli smutní. "Nemám hráčům co vyčítat. Hráli jsme dobře, ale neproměnili jsme šance," konstatoval trenér Hamé Ernest Bokroš. Jeho tým se nedostal příliš ani k silné zbrani, přesilovým hrám. "Je to logické, všichni si dávají pozor na fauly. Každý trest může rozhodnout. Je ale pravda, že těch pár přesilovek jsme pokazili," věděl Hlinka.

Druhým oslavovaným mužem utkání po Vojtkovi byl autor vítězného gólu. "I mě docela překvapilo, že Murínovi puk proklouznul do sítě," zářil spokojeností centr čtvrté řady Jiří Polanský, který tak dal svůj první gól v play-off. A takhle důležitý. "Měli jsme za úkol víc střílet a byla to dobrá taktika. Když bychom ovšem neměli za zády Martina, byla by asi k ničemu," pochválil třineckého brankáře forvard.

Reklama

Související témata: