Hlavní obsah

Josef Straka našel mušku v pravý čas

PLZEŇ

Trefil se poprvé v play-off a hned dvěma brankami zkomplikoval favoritovi cestu do semifinále. Plzeňský Josef Straka našel střeleckou mušku v pravou chvíli. Díky jeho pohotovosti se série ještě vrátí v úterý do Pardubic.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Hokejový útočník Plzně Josef Straka

Článek

"Určitě jsem ale zápas nevyhrál já sám, makalo celé mužstvo," bránil se spokojený střelec, který si cenil, že Plzeň v utkání vždy vedla, a bylo na východočeském týmu, aby dotahoval náskok domácích. "Oni museli a byli pod tlakem, z toho asi byli tak nervózní," domníval se J. Straka.

Zápas byl tvrdý a bojovný, ale pořádně zhoustl až ve třetí části, kdy se strhla rvačka Matějovského a Mikesky, při níž se oba borci krátce vyváleli na ledě a pak svorně obdrželi po dvou menších trestech. "Jejich hráč to napálil po odpískání na naší bránu, a to se nedělá," líčil Radek Matějovský jako jeden z protagonistů bitky, po níž se na střídačku hostů sneslo z hlediště mračno odpadků.

Nestěžovali si

"Museli jsme protestovat," tvrdil trenér hostů Miloš Říha. "Do té strkanice naskočil ze střídačky domácí hráč," líčil Říha. "Proto se na nás fanoušci tak obořili, ale jinak si nestěžujeme, atmosféra byla perfektní," říkal, ačkoli jeho svěřenci měli jiný názor a třeba Pištek divoce mával ze střídačky hokejkou do hlediště.

První výhru v letošních vyřazovacích bojích si připsal Roman Málek a z jeho blaženého výrazu bylo vidět, jak moc ho těší. "Chtěli jsme přivézt jedno vítězství už z Pardubic, ale nadělali jsme tragédii, když se to nepovedlo," tvrdil Málek a vykreslil zápas jako boj nervů. "Byl psychicky nesmírně obtížný. Pardubice byly ve výhodě a na nás bylo, abychom jim cestu pořádně zkomplikovali," uznal brankář.

Před sobotním pokračováním série se těšil na pořádný spánek a především pozdější začátek duelu v 18:30. "Při odpočinku je důležitá každá půlhodinka, proto tuhle změnu vítáme," lebedil si Málek. "V sobotu musíme hrát stejně a úspěch zase může přijít," přisadil si J. Straka.

Reklama

Související témata: