Hlavní obsah

Orli neskórovali, série se Slavií srovnána

PRAHA

Čtvrtfinálová série hokejové extraligy mezi Znojmem a pražskou Slavií začíná opět od nuly. Slavia porazila ve druhém domácím utkání Znojmo 3:0 a srovnala stav zápasů čtvrtfinále play-off na 2:2. Velkou zásluhu na tom měl brankář Petr Franěk, jenž poprvé ve slávistickém dresu udržel čisté konto.

Článek

Kouč pražské Slavie po předcházejícím domácím nezdaru přeskupil složení útočných řad a ochráněna nebyla ani elitní formace, kde místo Hrušky nastoupil Krátoška. I přesto se domácí v úvodu museli trochu nečekaně bránit náporu Znojma. Hostům však k převaze pomohly i dvě přesilové hry.

Edenští je ale bez úhony přežili a po jejich skončení udeřili. Dubu překonal při svém prvním střídání v zápase Hruška, jenž si počkal, až strážce znojemské svatyně padne na led, a pohodlně zamířil do horní poloviny branky.

KLÍČOVÝ OKAMŽIK:
Spolehlivá obrana: Slávisté pečlivě hlídali své obranné pásmo a nepustili Znojmo do větších brankových příležitostí. Neprosadila se ani pečlivě střežená elitní řada Uram-Pucher-Pardavý.

Druhý gól mohl vzápětí přidat Kopecký, ale Duba jeho pokus vyrazil a stejně si vedl i při Antošově šanci. Více vzruchu však bylo před Fraňkem, jenž si na nedostatek práce rozhodně nemohl stěžovat. V hektickém závěru první třetiny na něj nevyzrál osamocený Pucher, stejně jako se na druhé straně neprosadil Martinec.

Oba celky praktikovaly zcela odlišnou hru než o den dříve. Znojmo, namlsané předešlou výhrou, se stále tlačilo do útoku, Slavia naopak spoléhala na obranu. A to se jí i vyplatilo. V 27. minutě totiž po přesné kombinaci našel Graňák nekrytého Supa a pro nejlepšího střelce domácích nebyl problém trefit odkrytou branku Znojma.

HVĚZDA ZÁPASU:
Petr Franěk: Pokud už se hosté dostali k nějaké nebezpečné akci, slávistický brankář byl oporou svého týmu a poprvé v dresu Slavie vychytal čisté konto.

Možnost snížit a vrátit svůj tým zpět do hry měl Uram, ale ani on na Fraňka nevyzrál. Naopak Pražanům, kteří se v posledním dějství museli obejít bez zraněného Supa, se podařilo přidat další branku, když Dubu stejně jako v neděli prostřelil z úhlu kapitán Beránek.

Poslední šanci zkazit Fraňkovi radost z čistého konta měl Pucher, jenž tečoval Soudkovu střelu od modré: puk ale skončil pouze na tyči.

Slavia - Znojmo 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. D. Hruška (Antoš, P. Martinec), 28. Sup (Graňák, Krátoška), 55. Beránek (Antoš). Rozhodčí: Bolina, Šindler - Čížek, Padevět. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 2973.
Slavia Praha: Franěk - P. Kadlec, D. Pojkar, Kuntoš, Graňák, J. Novák, Kučera, O. Staněk - Krátoška, J. Beránek, Sup - Vondrka, M. Kopecký, R. Dlouhý - D. Hruška, P. Martinec, Antoš - Ivan, Klepiš, Tomica. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous.
Znojmo: Duba - Soudek, Havíř, Snopek, Toman, Benák, Mojžíš - Barus, P. Pucher, Uram - Pardavý, Haman, Plášek - R. Erat (52. Mikulík), Rataj, Milan Procházka, od 30. navíc Ludvík. Trenéři: Skrbek, Kastner.
Stav série: 2:2. Další zápas: 10. března ve Znojmě
Výsledek druhého čtvrtfinále:
Vítkovice - Sparta

Reklama

Související témata: