Hlavní obsah

Základ výhry položil Franěk

PRAHA

Dvaačtyřiceti zákroky se ve čtvrtém duelu čtvrtfinálové série proti Znojmu prezentoval slávistický gólman Petr Franěk a v nejpříhodnější dobu vychytal v pražském klubu svou první nulu. Slavia porazila Znojmo 3:0 a vyrovnala stav série play-off na 2:2 na zápasy.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Gólman pražské Slavie Petr Franěk.

Článek

Od začátku měl více práce než jeho protějšek Duba, ale nestěžoval si. "Je to pro mě vždycky lepší, alespoň si sáhnu na puk a získám potřebnou jistotu," líčil brankář, kterého nejvíc zamrazilo, když tečovaná rána Soudka skončila na jeho pravé tyčce. "I když by ta střela padla do branky, tak si přesto myslím, že bychom zápas dotáhli k vítězství," byl přesvědčen.

Pouze příjemné pocity kvůli vychytané nule ale neměl. Za premiérové čisté konto bude muset platit do klubové pokladny. "Už jsem si zjistil taxu, zadarmo to určitě není," tvrdil Franěk, na kterého pěl samou chválu i slávistický asistent Ondřej Weissmann. "V první a druhé třetině mu vděčíme za hodně, byl dokonalý," říkal.

Slávisté soupeře tentokrát vůbec nepouštěli do přečíslení a osvědčilo se jim i zamíchání se složením útoků. Ke dvěma asistencím se propracoval Milan Antoš, jenž se se svými spoluhráči P.Martincem a Davidem Hruškou více nutil do zakončení. "Snažili jsme se pořád střílet. Sice se nám dva zápasy podařilo uhlídat první znojemskou řadu, ale na úkor naší hry dopředu. Teď jsme to chtěli napravit," líčil Antoš.

Jeho parťák ve třetím útoku Hruška povedenou ranou otevřel skóre a ve spolupráci s novými spoluhráči neviděl žádný problém. "S Máťou jsme hráli už na začátku sezóny a na ledě si rozumíme," líčil premiérový střelec v play-off, který je přesvědčen, že slávisté mají víc fyzických sil než Znojmo.

"Hrajeme na čtyři útoky celou sezónu a jsme schopni to lépe utáhnout," věštil Hruška, který přiznal, že po prohraném třetím duelu si se spoluhráči několik věcí v kabině vyříkali. "Pod tlakem jsme ale nebyli. Čeká nás ve středu klíčový pátý duel a jsem přesvědčen, že ho zvládneme ještě lépe než ten poslední domácí," smál se Hruška.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec