Hlavní obsah

Naději sebral Spartě Krayzel

Igor Bruzl, Martin KézrSport.czPrávo

Hokejové Vítkovice táhl ke druhé výhře nad Spartou a vyrovnání stavu série elitní Burgrův útok, ovšem největší penzum práce, zejména při zakončení odvedl křídelní forvard Luděk Krayzel. Jeho dvě trefy v úvodu první a druhé třetiny sebraly Pražanům naději na úspěch.

Článek

Krayzel přitom prožívá složitou sezónu. Na jejím začátku jej zasáhla zpráva lekářů, kteří objevili nádor v jeho choulostivých partiích. "Jsem rád, že je všechno za mnou, a hlavně mě těší, že se nám těší jako celku," poznamenal Krayzel, který se do sestavy vrátil po operaci a chemoterapii dřív než se čekalo a také forma mu přišla neskutečně brzy.

Ve druhé polovině základní části i v play-off se rozehrál do úžasné pohody. "To platí o nás všech. Delší dobu dáváme doma dost branek. Věřím, že jsme to po dvou smolných zápasech v Praze zlomili. Nesmíme proti Spartě jen bránit a i Břízu může jedenáct gólů z Ostravy poznamenat," tvrdil autor dvou branek, který byl na ledě i u třetího Míkova gólu.

Vítkovice doma excelovaly. Vyprodanou halu bavily kombinačním hokejem. "Už i třetí zápas nám vyšel a v odvetě jsme to potvrdili. Teď musíme takový výkon zopakovat v Praze a bude to super," radoval se obránce Vítkovic Patrik Rimmel.

Domácím hráčům jistil záda brankář Marek Pinc, jenž na domácím stadionu ničil sparťanské střelce a gól od nich dostal až za rozhodnutého stavu včerejšího zápasu."V obraně pracovalo vzorně celé mužstvo, kluci mi hodně pomáhali," pochvaloval si Pinc.

Pražané si nevěděli rady s agresivním hokejem soupeře, který byl u většiny puků dřív. "Soupeř nás ničil útočnou silou, k tomu jsme se sami brzdili zbytečnými fauly, takže se rozhodlo v přesilovkách," řekl útočník Sparty Jan Marek.

"Sehráli jsme v Ostravě dva nepovedené zápasy, musíme se vrátit k zodpovědné hře, v níž bude dost zápalu," dodal nejlepší ze sparťanských obránců a jediný střelec hostí v pondělním duelu Pavel Šrek.

Reklama

Související témata: