Hlavní obsah

V Pardubicích a Zlíně se znovu začíná

ZLÍN/PARDUBICE

Čtvrtfinálové série hokejistů Pardubic s Plzní a Zlína s Třincem vlastně začínají znovu. Dosud každé mužstvo vyhrálo dvakrát, takže šance celého kvarteta se zdají vyrovnané, ale úterní výsledky hodně napoví. Vítěze úterních pátých duelů bude od postupu dělit už jen jediný krok.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Plzeň na domácím ledě srovnala sérii s Pardubicemi. Výrazný podíl na tom měl i Josef Straka.

Článek

Pardubice hledají znovu pohodu ztracenou po dvou porážkách na plzeňském ledě. Trenér Miloš Říha věřil, že tým se v Plzni přesvědčil, že s profesorským přístupem nelze uspět.

"Musíme obnovit týmový duch a hrát urputněji. Očekávám od mužstva daleko výraznější aktivitu. Hlavně musíme dát do hry víc srdce, v ničem nepolevit," tvrdil a doufal, že hráče vyhecuje i podpora vlastního publika: "Kdo v úterý zvítězí, bude mít semifinále na dosah a já pevně věřím, že to budeme my."

Plzeňští odjeli do východních Čech již v pondělí a čeká je náročné vystoupení před zaplněnou Duhovou arénou. "Vyrovnání stavu série hráče správně nabudilo a přejí si favorita dál trápit. V kabině cítím ohromnou chuť, i když uspět v Pardubicích by se rovnalo malému zázraku. Naději máme jen při disciplinovaném výkonu a chtělo by to nepustit domácí do vedení. Teď už to bude tak vypjaté, že mohou rozhodovat detaily," uvažoval trenér Miroslav Přerost.

Zlín cítí výhodu

Zlín odvrátil třetí porážku v sérii gólem tři vteřiny před koncem třetí části a pak triumfoval na nájezdy. Dnes spoléhá na podporu vyprodaného hlediště, cítí psychickou výhodu.

"V Třinci jsme vyrovnali šťastně, ale povedlo se nám tím smazat ztrátu z domácího ledu. Další klopýtnutí na vlastním hřišti už si ale nemůžeme dovolit. Ještě promyslíme, jak nasadit útoky, ale musíme protivníka přetlačit. Fyzických sil mají hráči dost," uvažuje trenér Ernest Bokroš.

Třinec se ale necítí zdeptaný. "Jdeme do pokračování série znovu s čistou hlavou. Promarněnou šanci na třetí vítězství jsme hodili za hlavu, na hráčích jsem nepozoroval, že by je to nějak srazilo dolů. Jsme odhodlaní uspět ve Zlíně, neboť jsme se přesvědčili, že při ukázněném výkonu a důrazné koncovce na něj máme," říká trenér Pavel Marek s vírou, že Oceláři se na ledě soupeře prosadí z brejků.

Úterní program čtvrtfinále
17:00, Zlín - Třinec, stav série 2:2
Uzdravený kapitán Okál naplno trénuje, mimo hru jsou ale Mokrejš s Vosátkem.
Král stále laboruje s bolavými žebry, v péči lékařů se ocitl též Kucharczyk.
18:00, Pardubice - Plzeň, stav série 2:2
Útočníka P. Sýkoru sužují horečky, úterý fit nejsou ani obránci Luža a Duben.
Na marodce zůstává jen M. Straka, Nedoma by už měl v obraně hrát.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín