Hlavní obsah

Pardubičtí se na třetí vítězství nadřeli

Martin KézrPrávo

Cesta Pardubic za třetím vítězstvím nebyla snadná, ale ohromný nápor ve druhé části dokumentovaný i poměrem střel 24:13, se nakonec promítl i do skóre. Do posledního místečka vyprodaná Duhová aréna si ale mohla oddechnout teprve po gólu uzdraveného Petra Sýkory, který těsně před druhou přestávkou přinesl domácím vedení rozdílem tří branek.

Foto: ČTK/Alexandra Mlejnková

Pardubický Adam Svoboda odchytal v pátém utkání proti Plzni nejlepší zápas série.

Článek

"Než se soupeř dostal do výraznějšího vedení, měli jsme velkou šanci. Domácí byli v úvodu pod daleko větším psychickým tlakem než my," mínil trenér Miroslav Přerost.

"Vítězství nás stálo dost psychických sil, přesto si jej mužstvo za zodpovědný přístup i důraznější hru v koncovce určitě zasloužilo, "Dali jsme do hry vedle obrovského nasazení i srdce," soudil kouč Miloš Říha a vadila mu tvrdost soupeře: "Některé zákroky hostů neměly s hokejem nic společného, spíš to bylo jako v aréně, když se ukáže palcem dolů."

Favorit prohrál oba předchozí duely v Plzni, série včera začínala za stavu 2:2 prakticky od nuly. "Už jsme si tím prošli. Tehdy jsme po úspěšném pátém zápase zvládli i šesté pokračování na ledě soupeře. Snad se historie bude opakovat," vzpomněl Říha loňskou čtvrtfinálovou bitvu se Znojmem.

Mikeska: Nejsme ve srabu

"Nejsme ve srabu, jak si mnozí myslí. Věděli jsme dopředu, že přes Plzeň nebude snadné projít. Snad už je před námi jen jeden zápas, ale zvládneme to i kdyby měly být dva, ale raději bychom to skončili už v Plzni. Bylo to hodně tvrdé utkání, rozhodující byl náskok získaný v závěru druhé části," přiznal Michal Mikeska.

Plzni i včera chyběl kapitán Michal Straka se zraněným ramenem, céčko po něm dostal na dres jmenovec Josef. Západočechům ani úterní nezdar na pardubickém ledě ale nebere odhodlání.

"Pořád můžeme jen překvapit. Zdá se mi, že Pardubice nemají takovou formu, aby nebyly k poražení a máme jim co vracet," uvedl obránce Mario Cartelli, který v předchozích dvou sezónách zažil s Kladnem a Havířovem negativní barážovou zkušenost, takže si play-off vyloženě užívá. "Snažili jsme se hrát vzadu jednoduše a puk dostat rychle ven z vlastní třetiny. Dlouho to vycházelo," hodnotil.

Nejlepší Svobodův zápas

Tradičně šlo o souboj brankářů, Málek roli plzeňského hrdiny i přes inkasované branky splnil, vždyť měl v zápase 42 zásahů. Jádro pardubických fans mu přesto neopomnělo ukázat transparent 'Málku dívej se, Adam je tvůj vzor'.

Domácí gólman, který hlavně na plzeňském ledě působil hodně nejistým dojmem, odchytal v úterý nejlepší zápas série. "Věděli jsme, že v bitvě nervů musíme obstát. Hodně našich střel se muselo promítnout do skóre, určitě jsme měli víc šancí než soupeř," tvrdil Adam Svoboda.

Reklama

Související témata: