Hlavní obsah

Hradec Králové - Třinec 2:3Třinci se povedl velký obrat. V tabulce je první

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Oksanen 1 : 0
20. McCormack 2 : 0
22. Nestrašil 2 : 1
50. Hrňa 2 : 2
57. Roman 2 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Třince zvítězili v dohrávce 6. kola extraligy v Hradci Králové 3:2, přestože prohrávali 0:2, a dostali se do čela tabulky o bod před Liberec. Mountfieldu získali v úvodní třetině dvoubrankové vedení Ahti Oksanen s Graemem McCormackem, v úvodu druhé části snížil Andrej Nestrašil a v závěrečném dějství otočili výsledek Erik Hrňa a Miloš Roman, který se prosadil v čase 56:15.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Andrej Nestrašil a Martin Marinčin z Třince se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Mountfield se ujal vedení v 6. minutě, kdy finský útočník Oksanen střelou z pozice mezi kruhy zamířil k levé tyči Mazancovy branky a v pátém utkání v české extralize se radoval z premiérové branky. Lukeš si na druhé straně poradil s Nestrašilovou šancí, blízko vyrovnání byl po Marinčinově střele odražené od zadního mantinelu Michal Kovarčík a potom také Kofroň.

V závěru úvodní části se dostali domácí při vyloučeních Kofroně a Hrni na tři sekundy do početní výhody pěti proti třem a vytěžili z ní zvýšení. Jen vteřinu po návratu prvního hříšníka se trefil kanadský obránce McCormack.

V úvodu druhé části se prosadili v početní výhodě také Oceláři a střelou z pravého kruhu snížil Nestrašil. Vrátit Východočechům dvoubrankový náskok měl možnost v 25. minutě ve vlastním oslabení Perret, ale Mazanec si s jeho pokusem poradil. Lukeš zase zabránil ve vyrovnání Michalu Kovařčíkovi, Mazanec si poradil s Kalinovou šancí.

Domácí se ubránili při Blainově trestu a sami nevyužili při Daňově vyloučení velký tlak před Mazancem, který odešel v létě do Třince právě z Hradce Králové. Oceláři mohli smazat ztrátu v 47. minutě při Pavlíkově trestu, když domácím pomohla po Kundrátkově pokusu tyč a znovu ji trefil už po přesilovce také Zahradníček.

V polovině třetí třetiny už upravil na 2:2 Hrňa, jehož našel zpoza branky Marcinko. V 55. minutě v přesilové hře trefil domácí Pavlík tyč a na druhé straně rozhodl tečí Adámkovy střely Roman.

Hokejová Tipsport extraliga - 6. kolo:
Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 2:3 (2:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 6. Oksanen (Pilař, McCormack), 20. McCormack (Smoleňák, Lalancette) - 22. A. Nestrašil (Marinčin), 50. Hrňa (Marcinko), 57. Miloš Roman (M. Adámek, Hrňa). Rozhodčí: Jeřábek, Pilný - Lučan, Kis. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 3109.
Hradec Králové: Š. Lukeš - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Gaspar, McCormack, Kalina, Jank - Smoleňák, Cingel, Jergl - Orsava, Lev, Pilař - Oksanen, Lalancette, Perret - Kelly Klíma, Koukal, Kevin Klíma. Trenér: T. Martinec
Třinec: Mazanec - Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil - Miloš Roman, Marcinko, Hrehorčák - Hrňa, Dravecký, Kofroň. Trenér: Varaďa

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice