Hlavní obsah

Franěk si stěžoval na špatné světlo

Radek Malina, Čestmír FolkSport.czPrávo

Dva laciné góly, které inkasoval brankář Slavie Petr Franěk, a využité přesilovky přiblížily hokejisty Znojma vytouženému semifinále. Franěk udržel čisté konto pouhých devět vteřin, hned z první střely Soudka inkasoval. "Trošku jsem to podcenil, ale na začátku byly neregulérní podmínky. Bylo špatně vidět," tvrdil Franěk.

Článek

Ve Znojmě se hala při úvodním představení domácích hráčů ponoří do úplné tmy. "Dlouho trvá, než je osvětlení dostatečné. Jsou na to normy, proto by měli sudí počkat," zlobil se brankář Slavie. "Zpočátku na ledě není dost světla. Osvětlení haly je mizerné," podpořil názor spoluhráče útočník Michal Sup.

Nicméně nebyla to jediná slabší chvilka gólmana hostů. V druhé třetině předvedl při přesilovce Slavie za stavu 1:1 další lapsus, když nechytil střelu Pardavého při přesilovce Slavie. A znovu z velké dálky. "Chtěl jsem puk původně jen vyhodit na zadní mantinel. Nebyla to prudká střela. Byla to jednoznačně gólmanova chyba, ale samozřejmě jsem za ni rád," smál se znojemský útočník Ján Pardavý.

"Franěk vypadal nejistě. Měli bychom ještě více střílet a využít toho, že většinu puků jen sráží před sebe," přemítal Karel Soudek, autor prvního gólu. "Sice to byl nejrychlejší gól v mé kariéře, ale nikoli rozhodující. Chleba se lámal až na konci druhé a v začátku třetí třetiny," doplnil. Klíčovou byla trefa Hamana, jehož našel před brankou Pardavý: "Střelecky se mi nedaří, snažím se tak alespoň černou prací při bránění týmu pomoci. Tohle člověka určitě vzpruží."

Autor třetího gólu Radek Haman byl blahem bez sebe: "Byl to víc boj než hokej, nejdůležitější bylo srdce. Těší mě, že jsme ulehčili úlohu první řadě, na které většinou všechno stojí."

Znojemští však nepropadli přílišné euforii. "Psychická výhoda je před zápasem v Praze na naší straně, ale vedení v sérii ještě nic neznamená," mínil Soudek. Ani hosté nevěšeli hlavy. "Hraje se na čtyři vítězné zápasy. Určitě se do Znojma ještě vrátíme, nechceme hrát doma poslední zápas sezóny," burcoval útočník Slavie Sup.

Reklama

Související témata: