Hlavní obsah

Marek dal gól, pak mu volali sanitku

PRAHA

Sparťanský útočník Jan Marek dokázal skórovat ve všech čtvrtfinálových zápasech na pražském ledě, včera dal dokonce vítěznou branku, ale zápas nedohrál. Na začátku třetí třetiny šel do kabiny, když se mu rapidně zvýšil srdeční tep na 200 a pořadatelé pro jistotu volali sanitku.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Jan Marek

Článek

Podle všeho Markovy potíže způsobila jen viróza. "Měl jsem ale strach. Vzpomněl jsem si na úmrtí fotbalistů z poslední doby," přiznal. Domácí útočník se necítil dobře už den před zápasem, ale nikomu o svých potížích neříkal.

"Po rozbruslení jsem byl sice takový malátný a bolely mě klouby, ale věřil jsem, že se to zlepší. Když se mi ale ve třetí třetině rozbušilo srdce, raději mě doktor Barna poslal do kabiny," popisoval. "Sehrál dobrý zápas, já bych jeho potíže nerozmazával. Snad mu nic vážného není, já si počkám na stanovisko lékařů," tvrdil trenér Sparty Alois Hadamczik.

Právě doktor bude mít hlavní slovo, zda Marek bude moci nastoupit v zítřejším duelu v Ostravě. "Taky uvidím jak se budu cítit ráno, ale pokud mi bude stejně jako po zápase, radši zápas vypustím. Zdraví mám jen jedno," uvažoval útočník.

Klíčové pro vývoj střetnutí byly čtyři rychlé branky Sparty během sedmi minut poslední části, to rozhodlo do té doby vyrovnaný duel. "Bylo to podobné utkání jako předchozí ve Vítkovicích, kdo brankově odskočil, tomu se hrálo lépe," tvrdil slovenský útočník Gabriel Špilár.

Ten se na střeleckém účtu podílel dvěma góly stejně jako Martin Chabada, jehož těšilo, že ukončil své střelecké trápení. "Máme vyrovnané útoky, zatímco soupeř staví hru především na první formaci, která toho ale měla už plné zuby. Chtěli jsme si dát pozor zejména na jejich kvalitní přesilovky," uvedl autor jedné ze dvou branek domácích vstřelených v oslabení.

Nejlepším sparťanským kanonýrem v sérii je ale střelec čtyř branek, obránce Pavel Šrek: "Radši o tom nechci moc mluvit, abych to nezakřikl. V Ostravě ale budeme muset hrát víc do těla."

Z vítkovické šatny nezněly poraženecké hlasy. "Rozhoduje proměňování šancí a v tom jsou zatím úspěšnější celky, které hrají doma," tvrdil útočník Rostislav Olesz. Gólman Marek Pinc se po páté obdržené brance nechal vystřídat:

"Nemělo smysl, abych zůstával na ledě. Dvě třetiny jsme hráli moc dobře, jenže dva rychle obdržené góly ve třetí část vývoj zlomily. Žádnou psychickou výhodu Sparty ale nepřipouštíme. V pátek nás  perfektní atmosféra určitě vyhecuje, zase dáme góly a v neděli jsme tady v Praze zpátky."

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice