Hlavní obsah

Leška: Nepodceňujte Třinec!

PRAHA

Hokejový centr Zlína Petr Leška po vedení svého týmu 3:2 na zápasy ve čtvrtfinálové sérii s Třincem krotí euforii zlínských fanoušků. V rozhovoru pro deník Právo vypráví o příliš velkém očekávání po vydařené základní části a vzpomíná, kdy naposledy vstřelil hattrick. Vyrovnaná partie s Třincem jej nepřekvapila a nedivil by se, kdyby rozhodl až sedmý zápas.

Foto: archiv

Petr Leška.

Článek

Jak daleko máte po třetím vítězství v sérii s Třincem do semifinále? Byla to důležitá výhra, ale znamenala jen úspěch v jedné zbitev ve válce, která ještě neskončila. Musíme navázat na předešlá utkání v Třinci, jež byla znaší strany vydařená.

Vždyť jste první utkání na ledě soupeře prohráli a v druhém byl soupeř tři vteřiny od třetího triumfu. Takový stav série už byste asi těžko obraceli. Jenže herně to nebylo zlé. Když jsme v duelu, který jsme vyhráli na trestná střílení, začali devadesát vteřin před koncem power-play, byl jsem o vyrovnání přesvědčený. Bylo to logické vyústění obrazu hry.

Gól jste dali tři sekundy před koncem. Jaké byly první pocity? Obrovská úleva. Hned jsem totiž otočil hlavu na světelnou tabuli a viděl, jak málo času zbylo. Před prodloužením jsme si řekli, že budeme hrát na jistotu a ubráníme to až na trestná střílení. Trenér to tak chtěl. Věřil, že v nich uspějeme. Jeho úkoly jsme naplnili stoprocentně.

Mnozí odborníci a fanoušci si mysleli, že Třinec snadno přehrajete a v klidu se budete chystat na semifinále. Opak je pravdou. Svazuje vás příliš velký tlak? Očekávání bylo moc velké. Nám se vydařila základní část, byli jsme druzí a každý viděl snadný postup. Ale tvrdím, že takových týmů, jako jsme my, je v lize mnohem více. Všichni podcenili Třinec a nás zase přecenili. Takový rozdíl to není. Čekal jsem, že to bude dlouhé. Klidně se může hrát na sedm zápasů. Třinec hraje nepříjemně, jen vyhazuje puky do středního pásma, čeká na brejky a brání. Těžko se proti nim prosazuje.

Vašemu týmu se často stává, že vypadne z tempa a hraje hodně profesorsky. Proč? Každý si vybere slabší chvilku, jde jen o to ji využít. Třinec to většinou dokázal. Není to však z nervozity nebo nesoustředěnosti, prostě to k hokeji patří.

V pátém duelu jste zaznamenal hattrick, v play-off mimořádný výkon. Kdy jste se naposledy takhle vyznamenal? Před dvěma, možná třemi lety s Kladnem. Ale v prolínací části nikdy. Však mně to taky spoluhráči spočítali na tři tisíce. Ale teď se na statistiky nehledí. Hlavní je postup.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice