Hlavní obsah

Říha: Plzeň? To není hokej, ale středověk!

PRAHA

Stoupající napětí v play-off přináší i slovní přestřelky trenérů. V Pardubicích si stěžují na zbytečnou brutalitu plzeňských hokejistů, třineckým koučům se zase nelíbí krasobruslařské vložky zlínských hráčů. Ve Zlíně ale oponují zákeřnými fauly Třince, podle Plzně Pardubice zbytečně brečí. Hladina adrenalinu v rozhodujícíh zápasech stoupá i mezi trenéry.

Článek

"Chybí mi slova pro to, co předváděl soupeř na ledě. Pokud náš hráč jede k plzeňskému, má ruce dole a dostane pěstí, tak to je středověk a ne hokej," čílil se pardubický kouč Miloš Říha.

"Nemám kapesníčky, abych brečel, ale biti byli i naši kluci. Sudí tolerovali oplácení," reagoval trenér Plzně Jiří Kučera.

"Krasobruslařské vložky a baletní skoky na led nepatří," vztekal se třinecký Pavel Marek, podle nějž zlínské hvězdy padají na ledě jako panenky.

"Beru tvrdost, ale ne třinecké zákeřnosti. Těžko se hraje s loktem protivníka v obličeji či za neustálého osekávání," odmítl narčení útočník Petr Leška a zlínský trenér Ernest Bokroš doplnil: "Likvidační zákroky Pavelka či Polanského na Balaštíka snad viděli všichni."

Marek hned oponoval: "Balaštík před střídačkou ne jednou píchal holí naše hráče, to ale zůstalo bez povšimnutí."

Reklama

Související témata: