Hlavní obsah

Plzeň a Třinec touží po sedmém duelu

PRAHA

Hokejisté Třince i Plzně se ocitli na pokraji vyřazení z play-off, ale konec sezóny odmítají připustit a naopak chtějí dnes využít výhody domácího ledu, aby si vynutili rozhodující sedmý zápas. Celky Pardubic a Zlína, které ve čtvrtfinálových sériích vedou, však touží realizovat hned první možnost postupu do semifinále.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pardubice už dnes mohou slavit postup do semifinále

Článek

Plzeň vzhledem ke zranění dvou obránců možná postaví jen pět beků, do hry se ale vrátí kapitán M. Straka. "Uděláme maximum pro návrat série do Pardubic. Soupeře musíme vyvést zpohody tvrdou hrou do těla, v žádném souboji neustoupit a podpoří nás vyprodaná hala," prohlašuje trenér Jiří Kučera.

"Domácí budou zkoušet všechno možné, aby uspěli. Agresivity se nezalekneme a snad sudí nepřipustí zákeřnosti," uvažuje pardubický kouč Miloš Říha, jehož svěřenci v této sezóně na plzeňském ledě nevyhráli: "Nyní jsou ale všechny trumfy na naší straně, herně jsme na tom lépe."

V Třinci se plní seznam marodů, přesto mužstvo mobilizuje síly. "Doma ze sebe hráči vydají všechny síly, určitě máme na to Zlín porazit. Z agresivní hry neslevíme, musíme uplatnit důraz hlavně před brankou a hrát disciplinovaně. Přesilovky soupeře jsou velkou zbraní," tvrdí kouč Ocelářů Pavel Marek.

Zlín přijede na severní Moravu se znovu získanou jistotou. "Psychická výhoda je teď jasně na naší straně. Máme dva postupové mečboly a jeden znich určitě využijeme. V Třinci očekávám velice urputný boj, hodně by nám pomohlo vstřelit první branku. Rád bych, aby si mužstvo podrželo útočnou pohodu," říká trenér Ernest Bokroš.

Čtvrtfinále play-off, šesté zápasy:
17:00PLZEŇ - PARDUBICE (stav série 2:3)
Domácím bude znovu chybět obránce Nedoma, Dobroň má otřes mozku. Pardubice už naopak budou moci nasadit obránce Lužu a Dubna.
17:00TŘINEC - ZLÍN (stav série 2:3)
Třinec přišel o Kucharczyka, mimo zůstávají další útočníci Pletka a Král. Zlín přijede kompletní a zřejmě nasadí čtyři kompletní útoky.

Reklama