Hlavní obsah

Plzeň udolala vicemistra i bez obránců

PLZEŇ

Jen šestnáct hokejistů vystřídali Plzeňští na ledě v šestém čtvrtfinále s Pardubicemi, přesto potřetí dokázali v domácím prostředí lídra základní části udolat a dotáhnout sérii do sedmého utkání, které se bude hrát v sobotu v Pardubicích.

Článek

Zaplněným stadiónem se tak mohly rozeznít tóny Verdiho Aidy, kvůli nimž byli speciálně angažováni trumpetisté orchestru Národního divadla.

"Před našimi diváky nejde nic vypustit," líčil střelec první branky Pavel Vostřák. "Teď jsme vyždímaní, ale na úbytek sil na ledě nikdo nechtěl myslet." Plzeň měla ohromné problémy se složením obrany, kterou navíc nesmyslným faulem oslabil Dobrovolný.

V průběhu zápasu se ocitl na pokraji fyzického kolapsu Cartelli, bolavý prst ledoval Jindřich a Krajíčka trefil puk do krku. "Někteří dohráli utkání jen silou vůle. Uvidíme, jaký bude zdravotní stav kluků v sobotu. Věřím, že se dají dohromady," přál si domácí kouč Miroslav Přerost.

Matějovský vzpomínal, jak se hraje v obraně

Na postu beka zaskakoval i Radek Matějovský. "Musel jsem si vzpomenout na staré časy, kdy jsem ve čtvrté třídě hrával obránce," usmíval se útočník. "Jednou mi trochu zatrnulo, když mi ujel puk, ale jinak to celkem ušlo. Řekli jsme si s trenéry pár věcí a šel jsem na věc."

Za rozhodující moment označil branku Michala Straky bruslí na 2:1, po níž se soupeř už nezvedl. "Byla to šťastná trefa, ale hodně nám pomohla," oddechl si.

Pardubice si prohrály utkání samy ve dvojnásobných oslabeních. "Škoda už prvního gólu. Jejich přesilovka byla rozdělená přestávkou, to jsme měli zvládnout," litoval útočník hostů Stanislav Procházka, který se třikrát marně pokoušel najít skulinu v postoji brankáře Romana Málka.

Pardubice věří v postup

"Věděli jsme, že Pardubice chtějí ukončit sérii u nás a moc se jim nechce do sedmého zápasu," líčil gólman. "My sice už měli splněno, ale vrhli jsme se do utkání jako jindy. Moc jsme chtěli před domácími fanoušky zase vyhrát." Před rozhodujícím soubojem si Málek myslí, že psychická výhoda je na straně jeho týmu. "I když jsme měli velikou marodku, nedokázali nás přejet," cenil si.

Východočeši prý před zápasem sezóny neplánují žádné velké změny v přípravě. "Bude to pro nás zápas jako každý jiný v play-off," tvrdil pardubický asistent Jiří Seidl. "Na vlastním ledě byla Plzeň třikrát lepší, ale hráči měli hrát lépe. Domácí prostředí ale znovu rozhodne i u nás," zavěštil si.

Reklama

Související témata: