Hlavní obsah

Slavia věří, že otočí sérii se Znojmem

PRAHA

Devět let nebyl úřadující mistr z Edenu tak blízko vyřazení v prvním kole extraligového play-off jako letos. Hokejisté pražské Slavie však stále věří, že nepříznivý stav série se Znojmem otočí. K tomu ale musí vyhrát nejen v pátek doma, ale i sedmý zápas na ledě soupeře v neděli.

Článek

Pražané nevylučují útočné rošády v sestavě, o hrozbě předčasného konce sezóny se v kabině nemluví. "Znojmu ještě chybí jeden krok k postupu, ten může být nejsložitější. Nic jsme nevzdali, sil mají kluci dost a doma se určitě budou tlačit víc před branku," míní trenér Slavie Vladimír Růžička.

Znojemští však moc touží poprvé v historii projít do semifinále, i když je trápí značné zdravotní problémy, hlavně střevní viróza centra Puchera může způsobit citelné oslabení.

"Sliboval, že udělá vše pro to, aby mohl hrát. Bolestivé šrámy mají i další kluci, ale v play-off se na takové věci nehledí. Pod tlakem bude Slavia, toho chceme využít," přemítá asistent trenéra Milan Kastner. Kouč Pazourek bude kvůli trestu opět přihlížet jen z tribuny.

Vítkovice věří v domácí kouzlo

Postup na dosah má i Sparta, která vyráží do Ostravy až dnes ráno. "Předchozí porážky v Porubě už neřešíme, teď je na tahu soupeř a může to být dokonalá šachová partie, v níž můžeme matovat dobrou obranou i překvapivým zakončením," uvažuje trenér Alois Hadamczik, jemuž vyšly razantní zásahy do sestavy.

Vítkovice ale nejsou z prvního čtvrtfinálového mečbolu soupeře nervózní a spoléhají na kouzlo domácího prostředí. "Na svém ledě jsme výrazně silnější. Odhodlání hráčů je veliké, klíčem k úspěchu může být první gól. Do série jsme nešli z pozice favorita, ale přesvědčili jsme se, že především doma na Spartu máme. Rádi bychom se proto do Prahy vrátili, aby vše řešil sedmý duel," vypráví kouč Ladislav Svozil.

Páteční program play-off
SLAVIA - ZNOJMO (stav série 2:3), od 17h (ČT2)
Slavia - obraně chybí Kolařík, nasadí čtyři útoky, Ivan chce zase hrát i s bolavým zápěstím
Znojmo - na marodce Procházka i Erat, střevní potíže sužují dalšího útočníka Puchera
VÍTKOVICE - SPARTA (stav série 2:3), od 17h
Vítkovice - I. Padělek a Irgl jsou již uzdraveni, chtějí pomoci k návratu série do Prahy
Sparta - mimo zůstávají Kuboš, Kratěna a Havelka, Marek po chvilkové slabostí může hrát

Reklama