Hlavní obsah

Třinec vytáhl pro nájezdy eso

TŘINEC

Měli nůž na krku. Porážka v ošidných nájezdech by pro ně znamenala konec sezóny, úspěch prodloužil sérii. Trenér hokejistů Třince Pavel Marek v tu chvíli zariskoval a vytáhl z rukávu eso. Na penalty proti zlínským ostrostřelcům vyslal náhradního gólmana Vlastimila Lakosila a ukázalo se, že měl šťastnou ruku.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Vlastimil Lakosil - trumfové eso šestého utkání čtvrtfinálové série se Zlínem.

Článek

"Rozhodl jsem se před prodloužením. Vojtkovi, který do té doby chytal famózně, jsme to raději ani neřekli, ale Lakosil to věděl včas," přiznal kouč.

Když se po uplynutí desetiminutového prodloužení Martin Vojtek dozvěděl, že samostatné nájezdy, při nichž ve čtvrtém utkání ze tří střel třikrát inkasoval, chytat nebude, vztekle praštil holí do mantinelu. "To se vám jen zdálo. Tohle zapřu," vykládal už se širokým úsměvem po zápase, v němž se diváci dočkali gólů právě až při nájezdech.

Zpod deky přímo do branky

Nasadit překvapivě Lakosila bylo i přáním týmu. "Tušili jsme, že do branky půjde Vlasta, protože se mu vždycky proti Zlínu dařilo a penalty umí," tvrdil útočník Ocelářů Marek Zadina. Pod dekou odpočívající Lakosil se začal rozcvičovat přesně v polovině prodloužení a pak na něj kromě Hamrlíka už nikdo nevyzrál.

"Věřil jsem si. Celkem přesně jsem odhadoval, co bude který hráč zkoušet, snažil jsem se vybruslit. Docela se to povedlo, jenom Hamrlík umí penalty perfektně," říkal třinecký gólman.

Nebyla to ale pro něj snadná situace. "Sedět sedmdesát minut pod dekou, to se pak člověk ani moc rozcvičit nemůže," vykládal hrdina zápasu.

Brejky se neujaly

"Třinci tah s Lakosilem vyšel, přece jen je pohyblivější než Vojtek. Měli jsme ale využít toho, že byl studený ze střídačky. Z mé strany byl však nájezd velmi špatně provedený. Vše je v hlavě a já si to nesrovnal," tvrdil nejlepší kanonýr základní části Jaroslav Balaštík.

Ve zlínské šatně bylo zarážející ticho, přece jen hráči Hamé věřili, že dokáží sérii ukončit hned při první možnosti. "Věděli jsme, že Třinec se musí tlačit dopředu, proto jsme spoléhali na defenzívu. Vycházelo to, jenže se neujal žádný brejk a při nájezdech se od nás odklonilo štěstí," tvrdil Ondřej Veselý, jenž v zápase zahodil největší šanci hostí a jako poslední ze zlínských exekutorů pohořel i na Lakosilovi.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články