Hlavní obsah

Pardubice - Karlovy Vary 2:1Hokejisté Pardubic po báječném finiši opět slaví, rozhodl Říčka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Hladonik 0 : 1
45. Rohlík 1 : 1
47. Říčka 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic vyhráli v 9. kole extraligy doma nad Karlovými Vary 2:1 a připsali si třetí vítězství ze posledních čtyř zápasů. Energie neuspěla po dvou výhrách. Hosté sice vedli od 4. minuty po brance Jana Hladonika, ale ve třetí třetině otočili stav Ondřej Rohlík a Robert Říčka. Dynamo v repríze předkola play off minulé sezony zvítězilo v sedmém z posledních osmi vzájemných soubojů.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Ondřej Vála z Pardubic, brankář Dominik Frodl z Pardubic a Martin Kohout z Karlových Varů.

Článek
Fotogalerie

Do první šance se dostal hned v úvodu domácí Říčka, ale gólman Novotný proti jeho střele z otočky zasáhl, přestože byl rozhozený předešlým soubojem v brankovišti. V čase 3:12 se radovali z úvodní branky hosté. Havlín ještě trefil levou tyč, ale z dorážky doklepl puk do odkryté branky Hladonik.

Blízko vyrovnání bylo Dynamo v polovině úvodní části po střele Rohlíka a dorážce Robertsona, Energie se ubránila i při Havlínově vyloučení. Na druhé straně mohl zvýšit z přečíslení Kohout, v 15. minutě trefil pardubický bek Košťálek trefil od modré čáry levou tyč. Dynamo nevyužilo i další příležitosti a Frodla zase nepřekonal opět Kohout.

Na přelomu první a druhé třetiny se Pardubice neprosadily ani při Hanouskově trestu a početní výhodu navíc zkrátit faulem Říčka. Frodl si v oslabení poradil s Kohoutovou tečí. V polovině druhé části měl velkou šanci Kousal, ale Novotný jeho střelu z pozice mezi kruhy vytěsnil. Hosté nezužitkovali tlak při Kousalově pobytu na trestné lavici.

V úvodu třetí třetiny nepřekonali Novotného Kousal ani Blümel. Ve 45. minutě se už dočkali domácí vyrovnání ve vlastním oslabení. Při Robertsonově trestu po brejku usměrnil Andělovu přihrávku za Novotného Rohlík. Za 108 sekund otočil stav Říčka, který v závěru před karlovarskou branku dotlačil puk za Novotného a se šesti góly si upevnil pozici nejlepšího střelce Dynama.

Vzápětí mohl ještě zvýšit Rohlík, který trefil horní tyč, další šance na obou stranách změnu stavu také nepřinesly. Naděje Energie držel nadále úspěšnými zákroky Novotný, ale Pardubice udržely těsný náskok v závěru při Musilově vyloučení i při powe play hostů.

9. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 45. O. Rohlík (Anděl), 47. Říčka (Robertson, Cienciala) - 4. Hladonik (T. Havlín, Flek). Rozhodčí: Horák, Kika - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:2. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 7102.
Pardubice: Frodl - Košťálek, Robertson, Nakládal, J. Mikuš, J. Kolář, Vála, Hrádek - Cienciala, A. Musil, Říčka - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, R. Kousal, Hecl - O. Rohlík, Anděl, Koffer. Trenér: R. Král.
Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, Parkkonen, Pulpán, Dlapa, T. Havlín, T. Hanousek, M. Rohan - Flek, Hladonik, T. Rachůnek - O. Beránek, Kulich, Průžek - Kohout, Jiskra, Koblasa - Šik, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice