Hlavní obsah

Vítkovice ztratily sérii v přesilovkách

OSTRAVA

Přes pět tisíc diváků v porubské hale na ně sice pískalo, tváře hokejistů Sparty ale zdobily široké úsměvy. Těžkou čtvrtfinálovou sérii s Vítkovicemi dovedli do vítězného konce, což v šatně provázely mohutné výkřiky radosti a ryčná rocková hudba. Trenér Alois Hadamczik šel spokojeně chodbou a přiznával, že je na své mužstvo pyšný, jak dokázalo uspět v jámě lvové.

Článek

Přitom na konci druhé třetiny mohlo být všechno jinak. Za stavu 1:2 se na trestné lavici se sešly bývalé vítkovické opory Jan Výtisk a Roman Šimíček, dnes hráči Sparty.

Ostravanům se nabízela 105 vteřin trvající přesilovka dvou mužů na ledě a šance srovnat stav nepříznivě se vyvíjejícího zápasu. Možnost Vítkovic však utnul faul Filipa Turka na obránce Josefa Řezníčka. Hosté kritický moment přestáli.

V první chvíli jim ale nebylo do zpěvu. Věděli, že jejich zbytečné fauly by mohly mužstvo pořádně mrzet. Přitom trenér Sparty Alois Hadamczik před zápasem opakovaně své svěřence nabádal, aby se i ve vypjatých okamžicích vyhnuli prohřeškům.

Zkrácená výhoda

Ostravané byli v přesilovkách nesmírně nebezpeční, už v minulých zápasech jich dokázali několik využít. "Nebylo to vůbec příjemné, hlavně když Burger dával puk před branku a tam se hnalo několik protihráčů," ulevil si Šimíček.

Jenže Vítkovice puk do odkryté klece nedostaly, naopak s bolestivou grimasou se vzápětí skácel k ledu hostující obránce Řezníček po střetu s Turkem a sudí Kolísek i přes velkou nevoli beznadějně vyprodaných ochozů poslal domácího forvarda na trestnou lavici za sekání.

"Bylo to hrozně přísné," zlobil se Turek. Výhoda dvou mužů na ledě tak trvala místo minuty a třičtvrtě pouhých 29 vteřin.

Marek: Nešlo to nedat

To Pražané ve třetím dějství se svou přesilovkou pěti proti třem naložili jinak. Tribunami proklínaný Šimíček předložil puk Janu Markovi, který své parádní ostravské představení okořenil gólem. Asi rozhodujícím.

"Tohle skoro nešlo nedat. Soustředil jsem se jenom na to, abych trefil branku," smál se autor dosud deseti bodů v play-off, který byl včera u všeho a rozšířil bilanci o gól a tři asistence.

Vítkovice se přesto rvaly až do konce. "Moc jsme chtěli vrátit ještě sérii do Prahy, ale nešlo to. Vše hrálo proti nám," krčil rameny domácí útočník Martin Tomášek. Domácí se opakovaně zlobili na sudí, do poslední chvíle je hnaly dopředu i tribuny a diváci na hráče nezanevřeli ani ve chvíli, kdy už bylo rozhodnuto.

"Myslím si, že jsme je nezklamali. Lidé byli naším šestým hráčem, jenže na Spartu i to bylo tentokrát málo," uznal kvality soupeře zklamaný Tomášek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec