Hlavní obsah

Druhá výhra Zlína v režii Hamrlíka

bir, čfoPrávo

Souboj obránců s reprezentačními zkušenostmi se málem nekonal. Zlínský bek Martin Hamrlík znovu patřil k nejvytíženějším domácím hráčům, jenže o startu Michala Dobroně z Plzně, který není zcela fit po otřesu mozku, rozhodl až těsně před zápasem lékař. Oba se pak zapsali do děje utkání, zlínský bek však byl skutečně u všeho podstatného.

Článek

Hamrlík jako poslední před utkáním popřál štěstí gólmanu Murínovi a rozehrál famózní part. Na ledě byl u všech gólů Hamé! Při trefě Lešky se do akce výrazně nezapojil, ale pak vyslal na zteč Balaštíka, jehož rána se dostala za Málkova záda, a ve třetím dějství přesnou ranou na chvíli přiblížil domácí tým vítězství.

V prodloužení sledoval Balaštíkovu vítěznou ránu zblízka. "Spadl nám kámen ze srdce, Plzně opravdu dřela," řekl Hamrlík.

Méně vidět byl hostující Dobroň, který nemohl kvůli povinnostem v obraně konkurovat Hamrlíkovým deseti střeleckým pokusům ve čtyřiceti minutách.

SOUBOJ HVĚZD
Martin HamrlíkHRÁČMichal Dobroň
1+1BODY0+0
+1PLUS/MINUS0
0TRESTY0

"Museli jsme čistit prostor před Romanem Málkem, bylo s tím moc práce," potvrdil plzeňský bek, kterého ve druhé části dvakrát přelstili zlínští útočníci, ovšem bomby Lešky a Vlacha s jistotou kryl Málek.

Zadák hostů měl na holi třetí gól Západočechů, v oslabení dvakrát ohrozil Murína, jenže ve třetím dějství jeho nedůrazného vyhození Hamrlík zužitkoval ke vstřelení gólu.

Plzeň pak srovnala, ale vítězný gól zaznamenal Balaštík. "Přiklonilo se k nám i štěstí, které je třeba. Plzeň byla v nastavení lepší, my už spoléhali na nájezdy," přiznal Hamrlík.

Reklama

Související témata: