Hlavní obsah

Plzeň změnila scénář, přesto neuspěla

ZLÍN

Možná se někteří diváci štípali do rukou. Je to opravdu druhé semifinále nebo jdo o opakování prvního souboje obou soupeřů, museli v duchu přemítat. Až do druhé třetiny souboj Zlína a Plzně věrně kopíroval úterní duel. Pak gól Josefa Straky scénář změnil, rozuzlení však bylo stejné. Po prodloužení se radovalo znovu Hamé.

Článek

Na rychlý gól Západočechů odpověděli domácí záhy, navíc se jim ještě do první pauzy povedlo skóre otočit. Do šaten šli s náskokem jediné branky, ale nevydržel jim dlouho. Tentokrát totiž Plzeňští nepálili do tyčí, nýbrž Josef Straka srovnal.

"Věřili jsme, že to zlomíme. V úterý nám nepřálo štěstí, teď jsme ho měli víc," narážel na fakt, že hosté se ještě v samotném závěru dočkali vyrovnávací branky. Neuspěli však v prodloužení.

Hrdinou zápasu se tak stal zlínský kanonýr Jaroslav Balaštík. ""Čekali jsme, že to bude daleko těžší než v prvním zápase a to se taky splnilo. Byla to obrovská dřina. Výhra je zásluha celého týmu. Byli jsme nervózní, ale celý zápas jsme šli za vítězstvím. Druhý úspěch je nejdůležitější ze všeho," usmíval se střelec.

Při vítězné trefě přesně zacílil nad Málkovu vyrážečku. "Před rozhodujícím gólem jsem si všiml, že se ke mně začali rychle stahovat plzeňští obránci, proto jsem zkusil Málka prostřelit. To se podařilo. Měl jsem obrovskou radost, protože Plzeň byla v těch chvílích malinko lepší, my jsme navíc pokazili přesilovku," konstatoval Balaštík.

Věří, že sil bude dost

Zatímco hosté mířili rychle do šatny a do řeči jim nebylo, domácí hokejisté dlouho zůstali na ledě a oslavovali společně s fanoušky. Téměř jako by už získali mistrovský titul, nebo si minimálně zajistili účast ve finále. Balaštík věřil, že sil budou mít hráči Hamé víc.

"Jsme unavení, ale rekonvalescence po vítězství je vždy snazší než po porážce," vyřkl starou pravdu a běžel se radovat do šatny: "Slavit se ale nebude, na to je ještě hrozně brzy. V Plzni to bude obrovsky těžké. To už ukázala její série s Pardubicemi."

Hosté dlouho nevycházeli ze šatny. Úspěchu byli hrozně blízko. "Nemám klukům co vyčítat. Rozhodlo jen štěstí," vykládal trenér Plzně Jiří Kučera a nechtěl komentovat ani dvě vyloučení svých svěřenců za příliš vysoký počet hráčů na ledě. "Zapojil se tam do hry zbytečně jeden obránce. Nevadí, prostě se musíme zvednout a zkusit zabojovat. Doma budeme ještě silnější," doufal Kučera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice