Hlavní obsah

Slavia pykala za chybu v prodloužení

PRAHA

Slávisty dělilo sedm minut od druhé výhry na ledě soupeře v pražské bitvě o finále, jenže těsný náskok neuhlídali a po 2 minutách a 12 vteřinách prodloužení tvrdě zaplatili za chybu. "Prodloužení jsme chtěli hrát aktivně dopředu, jenže soupeř potrestal hned naší první zaváhání," mrzelo střelce slávistického gólu Michala Supa, pro nějž to byla sedmá trefa letošního play-off.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Sparťanský kapitán Roman Šimíček (vlevo) v souboji s Michalem Supem ze Slavie

Článek

Další útočník hostí Milan Antoš už během třetího dějství věřil, že by jediný gól z využité přesilovky mohl stačit na vítězství. "Sparta ale využila, že jsme trochu přestávali hrát a upouštěli od aktivního forčekování. Možná jsme se o ten výsledek až moc báli," říkal a vlastní promarněnou šanci nepřičítal ochrannému plexisklu, s nímž musí po zranění v obličeji ze čtvrtfinálové série se Znojmem hrát.

"Je to nezvyk, ale za to, že jsem nedal, můžou ruce a ne oči," usmíval se hráč, jehož tvář stále zdobí stehy: "V pátek je vyndá manželka, je totiž zdravotní sestra."

Sparťanským hrdinou se stal Martin Chabada, jehož gól v prodloužení rozhodl o srovnání série. "Měl jsem dost šancí i předtím, mohl jsem se trefit už těsně před koncem normální hrací doby. Při gólu nebyl čas na míření, byl už jsem hodně blízko Fraňka," popisoval útočník.

Hráči si na obou stranách dávali pozor, aby neoslabovali zbytečným vyloučením, domácí přesto inkasovali při dvojnásobném oslabení. "Hrálo se hodně opatrně, každý ví, že přesilovky jsou v play-off silná zbraň," domníval se Chabada a spřádal plány na nedělní třetí díl série v Edenu. "Bude záležet především na naší defenzívě, nesmíme dopustit komplikovanou rozehrávku. Vítězný druhý zápas by nás ale mohl posadit na koně," doufal.

Šindel se odvděčil

Vyrovnání zařídil mladík Jakub Šindel, jenž se nečekaně objevil už v základní sestavě a za důvěru odvděčil pohotovou dorážkou. Syn slavného otce dokázal v základní části dokonce vstřelit hattrick, v play-off však zaznamenal svoji první branku.

"Jsem strašně rád, že jsme sérii srovnali, Slavia je totiž velice silný tým a prohrávat 0:2 na zápasy by už bylo hodně nepříjemné," říkal spokojeně sparťanský junior, ale nedomníval se, že by mu důležitá branka pomohla ke stálému místu v sestavě: "To nemají ani mnohem starší hráči, stačí jedno špatné střídání a vypadnu ze sestavy."

Až do třetí části takto zahříval střídačku Viktor Ujčík, který pak ale asistoval u rozhodující branky. "Jeho předchozí výkony nebyly dobré, teď se ale zdravě naštval a přispěl k výhře," tvrdil o trojnásobném mistru světa kouč Alois Hadamczik.

Reklama

Související témata: