Hlavní obsah

Jágrova paráda, Plekancovo dělo a zmrtvýchvstání Kladna! Část kotle Sparty na 68 bučela

Jan ŠkvorSport.cz

Když před jednadvaceti měsíci nastoupil v pražské O2 areně naposledy, předvedl hrající majitel hokejového Kladna Jaromír Jágr 14 016 divákům na tribunách úchvatnou podívanou. Výhru 8:4 nad domácí Spartou režíroval dvěma přesilovkovými góly a stejným počtem asistencí. I v neděli fanoušky lákalo vidět v akci 49letou legendu, do libeňské haly jich dorazilo dokonce o 110 víc. A přestože tentokrát sám neskóroval, byl jednou z ústředních postav Rytířů, kteří ještě necelé tři minuty před koncem třetí třetiny prohrávali o dvě branky. Nakonec však mohli o nájezdech slavit.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hokejisté Kladna se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Půl hodiny před zápasem se u vchodů na stadion tvořily několik desítek metrů dlouhé fronty a lidé na svá místa v hale přicházeli i ve druhé polovině první třetiny.

Vidět Jágra v akci na vlastní oči je pořád velké lákadlo, spousta fanoušků navíc dorazila i z Kladna. Logicky, vždyť kvůli rekonstrukci zimáku Rytířů a jejich nucenému azylu v Chomutově je Praha pro Kladeňáky nejbližším městem, kde se hraje extraliga.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Brankář Sparty Alexander Salák inkasuje gól.

Jágr se postavil na pravé křídlo elitní kladenské formace k Plekancovi s Hlavou a poprvé si potlesk diváků vysloužil v 16. minutě, když se pohlednou stahovačkou zbavil sparťanského kapitána Řepíka, jenže jeho následný pas přes brankoviště žádný z jeho spoluhráčů nevyužil. Aplausu se pak dočkal i krátce po startu druhé třetiny po krásné individuální akci, kdy Spartu pohotovým zákrokem zachránil brankář Salák.

Jaromír Jágr v zápase na Spartě
Góly 0
Asistence 1
Plus/minus 0
Střely 3
Hity 0
Čas na ledě 19:10

Zatímco nestranní fanoušci Jágrovi při jeho povedených akcích zatleskali, část sparťanského kotle zejména v prostřední třetině doprovázela téměř každý kontakt hvězdného kladenského útočníka s pukem bučením. Sice nesmělým, ale po celém stadionu jasně slyšitelným...

Jágrova lajna byla celý zápas tou nejnebezpečnější kladenskou. A právě nestárnoucí matador rozjel v 24. minutě při první přesilovce Rytířů akci, na jejímž konci Kubík po Plekancově pobídce srovnal na 1:1.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Brankář Sparty Alexander Salák (uprostřed).

Jenže Sparta si už o 35 vteřin později vzala zásluhou Kašeho ztracené vedení zpátky a ve třetí třetině jej ještě navýšila. Už už se zdálo, že Kladno odjede s prázdnou, jenže v 57. minutě si vyžádalo oddechový čas, po němž zůstal gólman Bow na střídačce a Dotchin v čase 57:56 snížil.

Obrovská vzpruha pro Rytíře, kteří nakonec v bláznivém závěru; a opět při hře bez brankáře; dokázali srovnat! Jágr 20 vteřin před koncem základní hrací doby při přesilovce vymyslel akci, kdy s kotoučem na holi obkroužil branku, bekhendem nabil Plekancovi, jehož dělovka poslala zápas do prodloužení.

To už Jágr sledoval jen ze střídačky; na led už při hře 3 proti třem nešel; stejně jako nájezdy, v nichž uspěl jako jediný Matyáš Filip a zajistil Kladnu bod navíc a ukončení série pěti proher.

Reklama

Související témata: