Hlavní obsah

Zlín touží neztratit vedení v sérii

PRAHA

Vyhrát na plzeňském ledě alespoň jednou a neztratit tak vedení v semifinálové sérii, s takovým přáním vyrazili hokejisté Zlína k nedělnímu pokračování play-off. Sparta se pro třetí zápas se Slavií musí obejít bez střelce Jana Marka, domácím se naopak uzdravil obránce Petr Kadlec.

Foto: ČTK/Lukáš Machalínek

Zlín byl doma stoprocentní, vítězství si chce přivézt i z Plzně

Článek

"Očekáváme, že na nás soupeř vyrukuje doma s útočnou hrou. My se ale na plzeňskou ofenzívu i notnou dávku agresivity musíme dobře připravit. Máme dostatek schopných brejkových hokejistů," naznačuje zlínský asistent Jaroslav Stuchlík.

Zlín: Aspoň jedna výhra nás nesmí minout

"Vedení v sérii 2:0 na zápasy je pro nás velmi příjemné, ale stále ještě mnoho neznamená. Vždyť Pardubice také vyhrály s Plzní doma oba dva zápasy a pak jim zbyly jen oči pro pláč. Nám se to snad nestane. Alespoň jedna výhra nás nesmí u soupeře minout," tvrdí rezolutně nejlepší kanonýr extraligy Jaroslav Balaštík, jenž k 29 gólům v základní části už přidal dalších šest branek v play-off.

Západočeši prohráli od začátku ledna doma jediné utkání, ve vyřazovací části před vyprodaným hledištěm třikrát vyřídili Pardubice a podobné plány mají i se Zlínem.

Soupeř však dokázal v základní části jednou na plzeňském ledě uspět a chce to napodobit, pak by mu zbýval do finále poslední krůček. "Bylo by dobré Plzeň nepustit do vedení, rozhodne asi větší vůle po vítězství," domnívá se Stuchlík.

Uhlídat Leškovu řadu

Plzeňští měli po návratu ze Zlína jen dobrovolný trénink a věnovali se spíš rehabilitaci. "Síly ubývají a budeme jich spoustu potřebovat, takže raději než na led jsme hráče hnali na regeneraci. V kabině se trochu mísí odhodlání se zklamáním, určitě ale nejsme bez šance, pokud uhlídáme Leškovu řadu," uvažuje trenér Miroslav Přerost.

Sparta chce Slavii oplatit domácí porážku

V pražském derby je stav na zápasy vyrovnán a v Edenu půjde především o to, zda se některému z rivalů podaří odskočit. "Slavia splnila svůj cíl, když vyhrála u nás jeden zápas, ale my bychom rádi u nich dokázali totéž," míní sparťanský trenér Alois Hadamczik.

"Těžko očekávat něco jiného než pokračování vyrovnané série, v níž zápas rozhodne pokaždé zřejmě až to, když některý z týmů získá dvoubrankový náskok. Před zaplněným hledištěm v Edenu se ale budeme snažit o maximálně agresívní hru před brankou," slibuje trenér domácích Vladimír Růžička.

Chtějí čekat na chyby

"Slávisté doma předvádějí nátlakový hokej, tentokrát si zkusíme počkat na jejich chyby," naznačuje Hadamczik a řeší, zda tentokrát postavit Ujčíka od začátku. "Každý, i dobrý hráč si musí uvědomit, že se nehraje za zásluhy. Viktor nedal v předchozích zápasech gól, proto ve druhém zápasu naskočil až ve třetí části. Bylo dobře, že se zdravě naštval, vybojoval puk a udělal rozhodující gól," líčí Hadamczik.

Pokračování souboje o krále Prahy přinese i další soupeření brankářů. "Franěk chytá dobře, ale jen tři góly během dvou utkání dostal spíše kvůli naší nedůraznosti při zakončení a měl i dost štěstí," říká sparťan Martin Chabada.

Slavia: Chce to víc Břízovi clonit

"Musíme především Břízovi clonit, aby puk dobře neviděl," hledá recept nejlepší střelec Slavie v play-off Michal Sup a doplňuje: "Hlavně se nenechat zavřít do obrany, jak se nám to stalo v závěru druhého utkání na Spartě, kdy jsme občas přestali hrát a dostali se pod tlak, čímž soupeři usnadnili obrat výsledku."

Z kabiny Sparty zní optimistická prohlášení. "Na Spartu přijel soupeř s cílem bránit a čekat na brejky. V Edenu se ale role otočí, pozorně bránit se budeme snažit my a hlavním úkolem bude uhlídat prostor před Břízou," tvrdí nejzkušenější z obránců hostí Josef Řezníček.

"Kdybychom doma prohráli oba zápasy, byli bychom v hodně obtížné pozici, ale za nerozhodného stavu série jsme určitě schopni také v Edenu alespoň jednou uspět," přiznává útočník Martin Chabada. "Raději dvakrát," napovídá mu Řezníček.

17:00PLZEŇ - ZLÍNSérie: 0:2
V dresu domácích je nejistá účast Cartelliho s bolavou rukou, zvažuje se nasazení Proroka. Za Zlín by měl nastoupit i obránce Macholda, který minule nedohrál s bolavým kolenem.
17:00SLAVIA - SPARTASérie 1:1
Obránce Kadlec dobral antibiotika a začal s tréninkem, mimo hru zůstává Kolařík. Za Spartu stále nemůže hrát nemocný Marek, nachlazení trápí i Broše a Šimíčka.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice