Hlavní obsah

Jihlavě chybí jediná výhra k návratu

Hokejistům Jihlavy chybí k postupu do extraligy už jen jediné vítězství. V třetím barážovém utkání vyhrála Dukla na svém ledě nad Českými Budějovicemi 3:2 po samostatných nájezdech. V sérii vede dvanáctinásobný mistr republiky 3:0 a o svém návratu mezi elitu může rozhodnout už v pondělním zápasu rovněž v Jihlavě.

Článek

Domácí začali nebojácně a hned v úvodu šli do početní převahy. Vedení se ale dočkali až při prvním oslabení, když se nejlépe zorientoval Čachotský. Hosté se postupně začali tlačit do útoku a prosadili se gólem Krišteka v přesilovce.

Na ledě byl opět k vidění boj o každý puk, hosté měli povětšinu doby optickou převahu, ale Jasečko a Jakeš ztroskotali na výborném domácím brankáři Suchanovi. V závěru třetiny o sobě dali vědět i domácí a Padělek završil jejich snahu druhým gólem.

Ve třetí třetině hosté znovu vystupňovali tlak, ale koncovku postupně Ondřej, Jakeš, Sailer ani Bartoš nezvládli. Domácí mohli náskok pojistit, ale Kaňkovský a Říha také dostatek klidu před brankou nenašli. Ze skrumáže se pak prosadil znovu hostující Krištek, který rozhodl, že se bude prodlužovat.

Úvod nastaveného času přinesl nečekaně ofenzivní hokej, s přibývajícími minutami však převažovala defenzíva. Tři minuty před koncem měl obrovskou šanci Padělek, ale jeho ránu z mezikruží Mezin vyrazil.

Šestnáct vteřin před sirénou pak mohli rozhodnout hosté, ale Jasečko z blízkosti na Suchana nevyzrál. O vítězství Dukly v samostatných nájezdech rozhodl Padělek, za domácí se dále trefil Hlouch a Bakuš, za hosty dokázali odpovědět pouze Krištek a Fadrný.

Jihlava - Č. Budějovice 3:2 po SN (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Čachotský (Kaňkovský), 38. Padělek (Rytnauer, Kubeš), rozhodující nájezd Padělek - 18. Kristek (Ondřej), 53. Kristek (Bartoš). Rozhodčí: Rejthar, Svoboda - Dědek, Pospíšil. Vyloučení: 6:5, navíc Fadrný (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 8000. Stav série: 3:0.
Dukla Jihlava: Suchan - Kolafa, Kubeš, Punčochář, Malena, Morava, Šmarda, Duben - Padělek, Bakus, Rytnauer - Fink, Mareš, Sklenička - Čachotský, Kaňkovský, Říha - Hlouch, Havel, Lazorišák. Trenéři: Vlk, Fiala.
České Budějovice: Mezin - Jindra, Gýna, Jasečko, Mucha, Jakeš, Kotaška, Čech, Kolda - Rob, Štrba, Bělohlav - Mrázek, Ondřej, Šimánek - Sailer, Kristek, Bartoš - Fadrný, Bacul, Kostourek. Trenéři: Pařízek, Ťoupal, Kolda, Pouzar.

Reklama

Související témata: