Hlavní obsah

Kučera se ze zaváhání nevzpamatoval

PRAHA

Druhý zápas semifinálové série na ledě Sparty rozhodla hrubka Františka Kučery, když při vyvážení kotouče z obranné třetiny neobehrál Ujčíka a po pasu sparťanského forvarda srovnal Chabada stav série na 1:1. Ani třetí mu nevyšlo podle představ, byl na ledě hned při první brance, kdy nechal Chabadovi prostor ke gólové dorážce.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Slávistický obránce František Kučera (vlevo) v souboji s Viktorem Ujčíkem ze Sparty

Článek

Kučera si alespoň zlepšil náladu, když při vyrovnávacím gólu mohl přímo na kluzišti pogratulovat střelci Beránkovi. Šestatřicetiletý obránce, nejstarší hráč slávistického kádru, střídal partnery v defenzívě, když domácí kouč Růžička točil sedm obránců. Od 50. minuty ale již Kučera zůstal na lavičce.

SOUBOJ HVĚZD
František KučeraHRÁČLibor Procházka
0+0BODY0+0
0PLUS/MINUS+1
0TRESTY0

Naopak na straně hostů patřil další zlatý bek z naganské olympiády, Libor Procházka, k nejvytíženějším a spolu s kolegou z obrany Řezníčkem byl na ledě při vedoucím gólu Sparty. Měl ale i namále, když si při skončení přesilovky Sparty nepohlídal modrou, jenže z trestné lavice naskakující Tomica ani Kopecký si s pukem nerozuměli.

Procházka se stále častěji vyžíval ve střetech před Fraňkem a trochu se vžil do role mstitele. Neodpustil si ani provokování slávistických fanoušků, když po odpískání vstřelil puk do branky domácích a příznivci ho zasypali nadávkami a odpadky.

Reklama

Související témata: