Hlavní obsah

Ton dvěma nájezdy potupil Slavii

PRAHA

Hokejisté Sparty v nedělním třetím semifinále play-off se Slavií zvítězili až po samostatných nájezdech 2:1 a stejným skóre vedou i sérii. Za hubené vítězství vděčí Holešovičtí především pohotovosti Petra Tona, který parádně zakončil oba své nájezdy. Svou první penaltu zakončil dokonalým blafákem, při druhém pokusu volil střelu mezi Fraňkovy betony.

Článek

Slavia tak poprvé pod vedením kouče Růžičky prohrála samostatné nájezdy, ačkoli při nich včera dvakrát vedla. Na góly Klepiše a Kadlece ale dokázala Sparta díky klidu Tona s Ujčíkem najít vždy odpověď a nakonec se radovala.

Před svým druhým nájezdem si Ton věřil a jen čekal, zda ho trenéři vyberou. "Myslel jsem si, že nemám co ztratit. Mám toho dost za sebou, takže jsem si věřil. Překvapilo mě, že třeba Martin Chabada, jemuž to tam v play-off padá, nechtěl jet," uvedl třicetiletý útočník, který zvažoval způsob provedení druhého nájezdu do poslední chvíle.

"Chtěl jsem udělat to samé, ale Franěk asi čekal opět blafák, takže roztáhl nohy a já mu zamířil mezi betony."

Na šestý nájezd jel za slávisty kapitán Beránek, přestože předchozí úspěšný exekutor Jakub Klepiš by si troufl jet podruhé. "Ale bylo to na starších," domníval se. Asistent trenéra Jiří Kalous odůvodnil Beránkovu volbu rozhodnutím hlavního kouče Růžičky. "Beránek měl nejvíce odvahy," vysvětlila Kalous stroze.

Pálit na Břízu ze všech stran

Důležitým momentem byl sedmá minuta prodloužení, v níž po střele Kadlece musel o platnosti gólu rozhodnout videorozhodčí. "Myslím, že střela mířila do spojnice a branka to nebyla," přiznal sportovně Petr Kadlec. O tom, že gól platit nebude, byl přesvědčen i Ton.

"Sledoval jsem to z lavičky a viděl jsem, že střela do branky nešla. I když při současné rychlosti střel si člověk nemůže být nikdy jistý."

V pondělním čtvrtém utkání série očekávají aktéři opět podobný hokej. "Budeme se snažit pálit na Břízu ze všech pozic," plánoval obránce Slavie Jan Novák, jenž patřil k nejaktivnějším střelcům domácích. "Důležitý bude opět první gól. Když se tým musí zvedat, je to strašně náročné na psychiku," tvrdil sparťan Ton.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec