Hlavní obsah

Straka se neprosadil, Leška uzavřel účet utkání

PLZEŇ

Nejproduktivnějšími hráči dosavadního průběhu play-off jsou elitní útočníci mužstev, která spolu svedla v pondělí v Plzni už čtvrtý semifinálový souboj. Zatímco domácí Josef Straka (6+5) si bilanci v kanadském bodování nezlepšil, zlínský Petr Leška se trefil dvanáct minut před koncem, takže celkově má na kontě už 7 branek a 6 asistencí.

Článek

"Pro nás bylo až frustrující jak jsme bušili do zlínské obrany a neměli prostor k zakončení," říkal zchvácený Straka. "Unava byla znát na vech, nám hodně pomohlo, že jsme vedli," připouštěl Leška. Poprvé se na ledě potkali hned při úvodním vhazování, v němž uspěl centr Hamé. Později už na sebe J. Straka s Leškou naráželi spíš jen v přesilovkách, protože hosté točili čtyři řady.

"Dařilo se nám domácí tým přebruslit," tvrdil Leška, který se snažil spoluhráče zásobovat šikovnými přihrávkami, trochu ale otálel se střelbou. "Šetřil jsem si to až na závěr," usmál se. Plzeňský útočník se hned v první třetině dostal do slibné příležitosti, neměl ale čas přesněji mířit: "Zlín hodně těsně bránil."

SOUBOJ HVĚZD
Josef StrakaHRÁČPetr Leška
0+0BODY1+0
-1PLUS/MINUS1
0TRESTY0

Oba útočníci byli často středem pozornosti obránců soupeře, takže schytali řadu ran, ale k oplácení se nesnížili. Vyčerpaný Straka po zápase věřil, že Plzeňští ještě najdou dost sil, aby ve Zlíně překvapili a sérii vrátili v pátek na vlastní led.

"Ještě v sobě najdeme dost sil, abychom odvrátili hrozící konec sezóny a snad se nám povede semifinálovou bitvu ještě jednou předvést v Plzni," doufal. Jeho rival ve zlínském dresu při vědomí obtížnosti posledního kroku věřil, že Zlín už nabídnutou postupovou šanci nepustí. "To nemůžeme udělat našim divákům, že bychom konec série odkládali," tvrdil Leška.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice