Hlavní obsah

Kouč Výborný skončil v Litvínově

LITVÍNOV

Hokejisty Litvínova v příští sezóně nepovede František Výborný. Střídačku desátého celku letošního ročníku extraligy opouští po dvou letech, stejně jako jeho dosavadní asistenti Pavel Hynek a Jaroslav Hübl. "Skončila mi smlouva a z několikaměsíčního jednání s vedením klubu vyplynulo, že se nebude obnovovat," vysvětlil Výborný.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Litvínovské hokejisty už nepovede František Výborný.

Článek

"Nikdo mě nevyháněl, přesto jsem vycítil, že mužstvo po třech neúspěšných pokusech o průnik do play-off potřebuje znovu trenérskou změnu," řekl Právu Výborný, který se s litvínovským týmem rozloučil  při pátečním tréninku.

"Od té doby mám volno, ale spojuji ho stejně s hokejem, konkrétně navštěvuji extraligové  play-off v Praze. Sparta se Slavií hrají nesmírně dramatické zápasy, které sleduji se zájmem jako nezúčastněný divák a moc se mi to líbí. Finále ale bohužel neuvidím, protože v pátek odlétám na dovolenou do Egypta," dodal exlitvínovský kouč.

O svém novém působišti zatím nepřemýšlí."Třeba zůstanu od 1. května bez trenérského místa. Mám už odtrénováno tolik, že mi pauza na nějaký čas možná ani vadit nebude," uvažoval Výborný.

Zatím bez trenéra, asistentem Jeřábek

Vedení Chemopetrolu hodlá oznámit jméno nového trenéra v nejbližších dnech. Už teď obsadilo post asistenta, který zaujme Vladimír Jeřábek.

Pětačtyřicetiletý bývalý hráč klubu u mužstva ve stejné pozici v minulosti působil a trenérské zkušenosti sbíral i v Mostu a Hradci Králové, jenž letos přivedl do prvoligového play-off.

"Nabídky si moc vážím. Trenérský návrat do extraligy je velkou výzvou, i když vím, že mě v Litvínově po uplynulé nepovedené sezóně čeká tvrdá práce," svěřil se Jeřábek.

Reklama

Související témata: