Hlavní obsah

Jihlava se zase těší na extraligu

JIHLAVA

Ve stínu bouřlivých oslav barážového vítězství nad Českými Budějovicemi se už ubírají myšlenky vedení týmu z Vysočiny k příštímu ročníku extraligy. Do nejvyšší domácí soutěže se nejúspěšnější klub české hokejové historie vrátil po pětileté přestávce, když opětovný start mezi elitou vybojoval v nečekaně hladké sérii s Jihočechy.

Článek

"Oslavy postupu byly neřízené. Nic jsme z pověrčivosti nechystali, aby se ještě náhodou série nezauzlila. Nyní budeme teprve chystat oficiální oslavy s představiteli města i našimi příznivci," uvedl pro ČTK jednatel Dukly Jihlava Ivan Padělek.

Rekonstrukce stadionu

Po oslavách jihlavští hokejisté ještě využijí před rozpuštěním ledu kluziště na Horáckém stadionu ke dvěma dnům tréninku. Po postupu do nejvyšší soutěže však bude nutné stařičký jihlavský stadion, který pamatuje dvanáct titulů mistrů republiky, zrekonstruovat.

"O jeho modernizaci sice probíhají jednání, jejich výsledek ale neznám. Naše úsilí se zaměřilo v minulých dnech pouze na hokej. Stadion nám nepatří, je majetkem klubu SK Jihlava a města. Určitě bude vyžadovat úpravy. Nereálná ale není ani myšlenka na výstavbu nového víceúčelového stadionu," poznamenal Padělek.

Na změny je ještě brzo

Zatím nepadly žádné úvahy o případných změnách hráčského kádru. "Na takové myšlenky je příliš brzy. Všichni hráči, kteří se zasloužili o postup do extraligy, dostanou možnost se probojovat do kádru i v extraligové sezoně. O změnách zatím neuvažujeme, jsme ale připraveni reagovat podle případného vývoje událostí," tvrdí Padělek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice