Hlavní obsah

Sparta i Zlín berou jediné: finále

Martin Kézr, Marek BurkertSport.czPrávo

Jediný krok schází hokejistům Sparty a Zlína k postupu do finále. Pražané titul vybojovali naposled před dvěma roky, hráči moravského klubu by mohli přivítat duely o extraligové zlato po pěti letech. Oběma týmům teď schází k vysněnému cíli jediné: vyhrát středeční zápas v domácím prostředí.

Článek

Dva duely v Edenu v infarktových samostatných nájezdech dokázali pro sebe získat sparťané, ačkoli v neděli i pondělí stáli jen kousíček od porážky. Nejprve v rozhodujících chvílích zvládli penalty, o den později vyrovnali v poslední vteřině základní hrací doby.

"Výsledkově to vypadá, že máme psychicky navrch," tvrdil sparťanský asistent Kamil Konečný, který se domníval, že jeho tým předvádí v sérii hokejovější projev než silověji zaměřená Slavia. "Navíc jí asi trochu docházejí psychické síly," rýpl si Konečný. Tři výhry v řadě posadily Spartu na koně a teď je na Růžičkově družině, aby něco vymyslela.

V pondělí se až do závěrečné třetiny zdálo, že se jí to daří. "Dlouhý ale netrefil prázdnou branku, pak trefil Beránek tyč. To nás bohužel přišlo draho," říkal Růžičkův asistent Ondřej Weissmann. "Série ale ještě není u konce," vyhrožoval na klubovém webu útočník Milan Antoš. "Zkusíme to dát na tři dva. Pak budeme hrát doma, takže šance tu stále je," věštil zkušený forvard.

Do Plzně zase až na podzim

Ve Zlíně domácí podpoří vyprodané hlediště. "Třetí vítězství v sérii nám dodalo hodně psychických sil navíc, znovu vyhrát ale nebude jednoduché. Plzeň je velice nebezpečná. Musíme hrát ukázněně, znovu střežit střední pásmo a do útoku jít jen ze zajištěné obrany. V Plzni nám bylo taky dobře, už se na její led ale nechceme vracet dřív než na podzim," uvažuje trenér Ernest Bokroš, jenž nemá důvod měnit úspěšnou sestavu.

Plzeň však jela do Zlína s touhou favorita ještě potrápit. "Jedeme si tam pro vítězství. Byli jsme mu blízko už ve druhém zápase série, který jsme smolně ztratili až v prodloužení, a věřím, že teď uspějeme," soudí útočník Dušan Andrašovský.

"Nadchlo mě chování plzeňských fanoušků, kteří nám i přes pondělní prohru tleskali. V takovém prostředí je radost hrát, opravdu nás doma hokej baví a doufám, že se domů ještě vrátíme k pátečnímu utkání, abychom publiku mohli přízeň alespoň nějak oplatit," doplňuje Slovák ve službách Plzně.

"Když budeme hrát obezřetně, vyvarujeme se zbytečných faulů, pohlídáme si útočnou sílu domácích a naopak se prosadíme střelecky, třeba dokážeme Zlín překvapit," soudí trenér Jiří Kučera.

Semifinále play-off extraligy - páté zápasy
Zlín - Plzeň, stav série 3:1 (17h, přímo ČT2)
Zlín chce doma udělat rozhodující krok, chybějí Vosátko s Mokrejšem.
Marodka ničí obranné řady Plzně, přesto mužstvo chce ještě vrátit sérii zpět.
Sparta - Slavia, stav série 3:1 (17h)
Spartě chybí zraněný Tomajko, nemocný Srdínko, stehno si pochroumal Kratěna.
Slavia se nemíní lehce vzdát, věří, že sérii ještě určitě protáhne.

Reklama

Související témata: