Hlavní obsah

Po pěti letech hraje Zlín o titul

Martin Kézr, Viktor KnapSport.czPrávo

Nespoutaná radost zlínských hokejistů z finálového postupu propukla hned na ledě. Vlastně už vteřinu před koncem, kdy Blaťák pečetil čtvrtou výhru domácích v sérii s Plzní. Nadšení všech, že si po pěti letech zahrají v play-off rozhodující sérii o titul, pak přetrvávalo i v kabině.

Článek

"Když jsme se dostali už tak blízko finále a všechno hrálo pro nás, chtěli jsme tam. Byl by přece hřích tu šanci doma promarnit," tvrdil obránce Martin Hamrlík, jenž dal důležitou branku v přesilovce pět na tři.

"Zvládnout to bylo psychicky hodně náročné, věděli jsme, že se právě v početní výhodě láme chleba. Nakonec to ale dobře dopadlo. Odvedli jsme výkon na hranici našich možností a Plzeň byla obtížným soupeřem. Nebylo rozhodnuto až do závěrečné sirény, tvrdil Hamrlík, jenž zažil finále už v roce 1999 se Vsetínem.

Těší na týden volna

Teď čeká na soupeře z Prahy. "Sparta nebo Slavia, to si těžko vybírat. A srovnávat, jaké to tentokrát bylo, to už vůbec nejde, teď se hraje na čtyři vítězství a to je náročnější. Máme však dobrý tým, zkusíme v boji o titul uhrát maximum."

Na Jaroslavu Balaštíkovi, jehož branka otevřela účet zápasu, bylo patrné vyčerpání: "Přesně se potvrdilo, že udělat ten poslední krok bývá nejtěžší. Málek chytal skvěle, ale my jsme byli lepší jako tým a proto postoupili. Teď se už nesmírně těším na odpočinek, týden volna si užijeme. V play-off se hraje nadoraz a je úplně jedno proti komu. Silný je každý soupeř, o finále to bude platit dvojnásob."

Barinka se zraněným kolenem

Slovenský legionář Peter Barinka slavil se spoluhráči postup, i když zápas nedohrál: "Vjel jsem bruslí do rýhy, ztratil stabilitu a vlétl do mantinelu. Mám zraněné koleno. Zatím nevím přesně, o co se jedná. Doktor mi řekl, že mám pravděpodobně ohnuté kolenní pouzdro, víc se teprve ukáže. Snad si ale finále zahraji. Jen škoda, že asi vážněji zraněný je náš matador Rosťa Vlach."

V plzeňské šatně se ani moc nesmutnilo. "Udělali jsme to maximálně dramatické, na víc už asi nebyly síly. Bohužel jsme vlastně jen dotahovali zlínské vedení, někdy chyběl kousíček, aby vyšel brejk, ale bojovali jsme, co to šlo," shrnul pocity hráčů západočeského mužstva Michal Dvořák.

Reklama

Související témata: