Hlavní obsah

Charouz: Odchod Hadamczika není otázkou dne

Karel FeltSport.czPrávo

Šéf hokejové Sparty Antonín Charouz nechce spekulovat o budoucnosti trenéra Aloise Hadamczika ve Spartě a zároveň popírá, že by kouč měl v klubu nějaký podíl. V rozhovoru pro deník Právo Charouz rovněž odmítl konkretizovat pozici firmy Anschutz v klubu a promluvil také o rozdílech mezi trenéry Říhou a Výborným či o odchodu Richarda Žemličky.

Foto: PRÁVO

Antonín Charouz

Článek

Počítá Sparta s trenérem Hadamczikem i v nové sezóně?Tato otázka spíš patří generálnímu manažerovi Koželuhovi, ale určitě se nebude řešit nyní. Trenér Hadamczik má velké ambice, chtěl by trénovat reprezentaci. Pokud by její stávající trenér Lener skutečně odešel, zřejmě by se o místo ucházel. Hovořit o tom teď v průběhu play-off je skutečně předčasné.

Trenér Hadamczik měl v klubech, v nichž působil, také zájem na určitém vlastnickém podílu. Je tomu tak i ve Spartě?Nevím, jestli pan Hadamczik zájem o podíl má, ale nic nevlastní a ani to není otázka dne.

Spoluvlastník Sparty firma Anschutz prý už ve Spartě není...Především bych chtěl říct, že společnost Anschutz nikdy nebyla majoritním vlastníkem Sparty, jak se o tom psalo. S jejími zástupci jsme se dohodli, že se nebudeme vyjadřovat k jakýmkoli vztahům této společnosti a Sparty. Tuto dohodu nehodlám porušit.

Jistě jste četl a slyšel názor, že Sparta už není Spartou, protože v ní nejsou hráči se sparťanským srdcem. Máte tento dojem?Nemám. Myslím, že současní hráči prokazují ,že mají sparťanské srdce a to, jak zvládají letošní sezónu, můj názor jen potvrzuje. Tolik zranění opravdu nepamatuji.

Ještě dodám jednu skutečnost. Potěšilo mě, když před play-off přišel Richard Žemlička, po jehož odchodu se nejvíc psalo, že odcházejí sparťanští srdcaři a on k tomu také tehdejšími vystoupeními přispěl. Omluvil se za svoje výroky a řekl, že až v Litvínově pochopil, co to je Sparta, protože v ní nepoznal problémy, které zažil v Litvínově. Podali jsme si ruku a rozešli se v dobrém.

Skutečnost, že se v klubu střídají hráči, je ve sportu zcela běžné, ať se jedná o fotbal nebo hokej. On ten problém je širší. Vždycky záleží na trenérovi, jak se k mužstvu postaví. Buď je tvrdý a vládne nebo nechá vládnout lehce mužstvo. To bylo ve Spartě za trenérů Výborného nebo Říhy. Jenže tohle může fungovat jen krátkodobě.

Jakmile hráč nad sebou nemá kontrolu, poleví, přestává trénovat, tak je to i v jiných sportech. Trenér Říha nebyl ve Spartě schopen tento problém vyřešit a doplatil na to. Možná má podobný teď v Pardubicích. Proto jsme udělali ve Spartě změny, k nimž došlo a trenér Hadamczik přišel, aby se v tomto směru situace změnila.

Reklama

Související témata: