Hlavní obsah

Marek neudržel nervy na uzdě

PRAHA

Nejproduktivnější sparťanský útočník Jan Marek na sebe včera upozorňoval nejen přesnými přihrávkami, ale i excesem, po němž inkasoval osobní trest na deset minut. Naproti tomu známý bouřlivák Josef Beránek na straně Slavie zůstával v klidu. Možná ale až příliš, do branky se netrefil podruhé v řadě. SOUBOJ HVĚZD

Článek

Marka při úniku ve 38. minutě zezadu bránil Kolařík, Marek spadl, ale hlavní rozhodčí i kvůli signalizovanému ofsajdu jen rozpažil. To extřineckého forvarda rozlítilo natolik, že vyčinil sudím a ti ho poslali vychladnout na trestnou lavici.

Marek si měl s rozhodčími co říci ještě o druhé přestávce, kdy ho cestou do kabin musel uklidňovat sparťanský asistent Konečný. Útočník byl včera opět nepříjemným štírkem. Má pověst muže, který dohrává všechny souboje až do konce, ale také hráče, jenž umí některé zákroky soupeře patřičně přihrát.

Možná právě to mu uškodilo při inkriminovaném momentu. Naštvání z Marka nevyprchalo ani po skončení zápasu, kdy vystřelil jako první z domácí kabiny a spěchal domů.

SOUBOJ HVĚZD
Jan MarekHRÁČJosef Beránek
0+1BODY0+0
0+/-+1
10TRESTY0

I přesto, že dva zápasy vynechal a jeden kvůli zvýšenému tepu nedohrál, má na svém kontě v playoff již 13 bodů. Ve čtvrtém utkání měl výrazný podíl na veledůležité vyrovnávací brance v poslední vteřině, když svým důrazem vybojoval puk, jenž pak nasměroval na Chabadu.

Jak je Marek pro Spartu důležitý, se projevilo ve dvou úvodních zápasech série, které pro nemoc neodehrál, a Markovi spoluhráči se shodli, že jeho absence byla hodně znát.

Lídrem kanadského bodování na druhé straně je kapitán Slavie Josef Beránek. Ten však na Břízu těžko hledá recept. V sérii absolvoval tři trestná střílení, ani jedno ale nedokázal proměnit.

Radost mu sparťanský gólman kazil i včera, ve druhé třetině Beránek nedokázal Břízu překonat ani z úniku, který zakončil nedůraznou střelou zápěstím.

Reklama

Související témata: