Hlavní obsah

Slavii nezlomily ani údery v závěru

PRAHA

Ani dvě branky inkasované v samotném závěru základní hrací doby slávisty nezlomily a čtvrté prodloužení semifinálové série v řadě svěřenci Vladimíra Růžičky ukončili už ve druhé minutě. Stav série tak snížili na 2:3, dalším zápasem bude semifinále pokračovat v pátek na stadionu Slavie v Edenu.

Článek

Sparta se probrala v úplném závěru a neuvěřitelně srovnala ve dvou přesilovkách. Vítěznou branku utkání a celé série měl pak na hokejce Martin Chabada, ale těsně před vypršením 60. minuty napálil jen tyčku prázdné branky. "Samozřejmě mě mrzí, že to tak dopadlo," kál se po utkání.

"Čekal jsem, že přihrávka od zadního mantinelu ke mně projde, ale bohužel jsem nedokázal puk pořádně zamést do branky," tvrdil a vztekal se, že skvělý závěr tak přišel vniveč. "Potřebovali jsme impuls a tím byly góly slávistů, ty nás nastartovaly," pojmenoval sparťanskou motivaci.

Antoš: Té hrůze před koncem jsme se zasmáli

Úlevu po Chabadově neproměněné šanci přiznávali i hosté. "Bylo by hodně špatné, kdybychom zase dostali gól vteřinu před koncem. Vždyť jsme celý zápas hráli dobře," domníval se ryšavý kanonýr Michal Sup.

Slavii dva slepené údery nezlikvidovaly, naopak i v prodloužení šla nemilosrdně za druhou výhrou. "Před prodloužením jsme se v šatně té hrůze, co nás před koncem potkala museli zasmát," tvrdil střelec rozhodující branky Milan Antoš, který se ve druhé minutě nastavení ocitl před Břízou úplně sám. "Chtěl jsem puk nejdřív napálit z voleje, ale viděl jsem, že mě nikdo neatakuje. Pak Bříza šel k zemi, a já to namířil nad něj," popisoval rozhodující moment.

Šance jsou pořád stejné

Slávisté potřetí v sérii nechali zápas dospět do prodloužení, přestože dlouho vedli. Hráči ale mezi jednotlivými duely odmítali hledat souvislosti. "Tentokrát jsme dvakrát inkasovali v oslabení po chybách v obranné třetině. To se stane, není třeba za tím něco hledat," tvrdil Sup. Stejný názor měl obránce Petr Kadlec. "Nebyli jsme psychicky dole ani po vyrovnávací brance," tvrdil.

Před dalším zápasem, který zítra hostí Eden, by mohla mít psychicky navrch Slavie. Kadlec to však odmítá. "Nikdo není nahoře. Je to stále otevřené, oni potřebují vyhrát jednou, my dvakrát," připomněl matematiku play-off ofenzívní bek. Sup měl na psychickou pohodu obou týmů podobný názor: "Pro nás se nic nemění, byli jsme na tom dobře pořád," vykládal autor třetí branky hostů.

Reklama

Související témata: