Hlavní obsah

Finále zahájí ve středu utkání ve Zlíně

PRAHA

Premiérový souboj hokejistů Zlína a pražské Slavie v play off obstará finále letošního ročníku extraligy. Úřadující mistr postoupil do boje o zlaté medaile dnešní výhrou nad městským rivalem Spartou 3:0 v sedmém rozhodujícím semifinále, Zlínští se na vyvrcholení sezony těší již déle. Souboj s Plzní rozhodli již v pěti duelech.

Článek

Zatímco Slavia do finále postoupila podruhé v historii hned po roce, Zlín na svou třetí účast v novodobé historii české soutěže musel čekat pět let. Naposledy se mu to podařilo v roce1999, kdy stejně jako v sezoně 1994/95 nestačil na Vsetín.

Nový mistr bude znám nejpozději v pondělí 12. dubna.

Souboje obou celků v základní části extraligy v této sezoně byly vzácně vyrovnané. Ani jeden tým se neradoval z vítězství v normální hrací době - vždy se prodlužovalo a Slavia i Zlín pak dokázaly jedinkrát, oba na ledě soupeře, rozhodnout. Zbývající dva duely neměly vítěze.

Finálová série hraná na čtyři výhry začne ve středu ve Zlíně, kde se o den později uskuteční i druhé utkání. V neděli a pondělí se bitva o titul přesune do pražského Edenu. Pořadatelství případného pátého, šestého i sedmého zápasu by se pak střídalo.

Program finálových utkání:
Středa 31. března - 1. zápas:
17:00, Zlín - Slavia Praha
Čtvrtek 1. dubna - 2. zápas:
17:00, Zlín - Slavia Praha.
Neděle 4. dubna - 3. zápas:
17:00, Slavia Praha - Zlín.
Pondělí 5. dubna - 4. zápas:
17:00, Slavia Praha - Zlín.
Čtvrtek 8. dubna - případný 5. zápas:
17:00, Zlín - Slavia Praha.
Sobota 10. dubna - případný 6. zápas:
17:00, Slavia Praha - Zlín.
Pondělí 12. dubna - případný 7. zápas:
17:00, Zlín - Slavia Praha.

Reklama