Hlavní obsah

Svěrkoš: Recept na Kahna? Nenajdete!

PRAHA

Ani dva góly českého útočníka Mönchengladbachu Václava Svěrkoše neodvrátily prohru Borussie na hřišti Bayernu Mnichov 2:5. Dvacetiletý fotbalista ovšem možná na Olympijském stadiónu zjistil, jak slavného Olivera Kahna překonat při duelu na mistrovství Evropy v Portugalsku.

Článek

"Máme tak vynikající útočníky, že bych si vůbec netroufal jim radit, navíc na Kahna stejně asi žádný recept najít nejde. Mám z posledních měsíců trochu pocit, že teď není v takové formě jako dřív, ovšem na EURO se určitě výborně připraví. Je přesto pravda, že Bayern dostává docela dost gólů, Kahn týmu nepomohl ani v Lize mistrů, jenže pořád to je Pan gólman. Dvou gólů v jeho síti si opravdu hodně vážím, to se každému nepovede.

Je škoda, že jsme odehráli na Bayernu tragický první poločas. Kuffour a Santa Cruz zařídili vedení domácích, které po pauze navýšil z penalty Makaay. Pak jsem ale dostal míč za obranu soupeře, běžel sám na Kahna a trefil se pod břevno. V pětašedesáté minutě sudí nařídil penaltu i v náš prospěch. Sice jsem na ni nebyl určen, ale věřil jsem si, sebral rychle balón a napálil ho do šibenice. Byla to má první penalta v bundeslize.

Hned jsme si vzpomněli na Rostock, který v minulém zápase proti Bayernu otočil stav z nula dva na tři dva a nakonec získal v Mnichově bod, ovšem takové štěstí jako soupeř z boje o záchranu jsme neměli. Korzynietz nastřelil břevno, a tak výhru domácích v závěru navýšili Hargreaves a Ballack, když jsme otevřeli hru a snažili se vyrovnat," líčil Svěrkoš.

Na sraz veze formu

"Na památku jsem si vzal dres Jeremiese, během utkání jsem se však nejčastěji potkával s Francouzem Sagnolem. Pořád si v soubojích pomáhal rukou, tak jsem mu slušně říkal, že to není basketbal. Něco mi odsekl, tak jsem mu poradil, ať se příště víc hlídá, že určitě taky přitvrdím. Hned to běžel nahlásit rozhodčímu, který však jenom pokrčil rameny. Efekt to přesto přineslo, už si našich soubojů víc hleděl, což byla má výhoda.

Hned po utkání jsem sledoval mobilem vývoj zápasu Baníku s Brnem a kluci mě potěšili. Doufám, že teď už je nic nezastaví. Často si voláme s Mariem Ličkou, tak o všem u nás vím. V pondělí odletím na sraz jedenadvacítky, kde alespoň zapomenu na boj o udržení. Formu snad vezu, trefil jsem se dvakrát v řadě a fandové na internetu mi dali suverénně nejvíc hlasů v anketě, který hráč by mohl vystřílet Borussii záchranu. Nemohu je zklamat,"  slíbil Svěrkoš.

Reklama

Související témata: