Hlavní obsah

Bříza opět chytal i proti svým

Zatímco slávističtí hokejisté křepčili radostí, domácí brankář Petr Bříza klečel na ledě a s maskou na obličeji čekal na předání bronzových medailí. I když žádný gól nešel na jeho vrub, stal se smolařem série. Vítězné branky Slavie v šestém i sedmém zápase totiž padly do jeho sítě od bruslí vlastních spoluhráčů.

Článek

V předchozím utkání si srazil puk bruslí za jeho záda obránce Šrek po Antošově nahození, včera se situace opakovala, jen roli nešťastníka převzal Broš a branka byla připsána Hruškovi. "Ten gól ale o ničem nerozhodl, to se stane, podstatná byla nevyužitá dvojnásobná přesilovka," tvrdil viditelně zdrcený 39letý Bříza. "Je to pro mě obrovské zklamání, bojovali jsme naplno, ale Slavia byla lepší," přiznal.

Jeho protějšek Petr Franěk naopak slavil třetí nulu v play-off a především postup do finále. "Čisté konto těší, hlavní je však úspěch týmu. Prostě jsme měli víc sil i větší srdíčko než hráči Sparty," tvrdil gólman, pro nějž může být účast v boji o titul zadostiučiněním.

SOUBOJ HVĚZD
Petr BřízaHRÁČPetr Franěk
24ZÁSAHY28
3BRANKY0
88,89ÚSPĚŠNOST V %100

Po příchodu do Slavie mnozí nevěřili, že bude schopen nahradit Málka, a sám Franěk si příliš důvěry si nezískal ani třemi lacinými brankami v průběhu play-off. "Chvíli trvalo než jsme s obránci sjednotili můj přece jen odlišný styl chytání, ale vzorná práce celého mužstva v defenzívě přinesla ovoce," líčil Franěk.

Domácí se jej sice snažili nachytat z větší vzdálenosti, při závarech bezprostředně před svou svatyní byl jistý. Těžké chvíle prožíval při dvou sparťanských přesilovkách pět na tři, které trvaly v součtu 113 vteřin, ale domácí na něj vyslali pouze jedinou střelu!

"Zůstával jsem maximálně soustředěný a kluci dokonale bránili," řekl Franěk, jenž si celkem připsal 28 úspěšných zákroků. Jeho protějšek měl o čtyři zásahy méně, třikrát ale musel lovit puk ze své sítě.

Reklama

Související témata: