Hlavní obsah

Vyrve odpočatý Zlín Slavii mistrovské žezlo?

PRAHA

Domácí hokejová soutěž se blíží kvapem ke svému vyvrcholení. Ve Zlíně začne ve středu finálová série ročníku 2003/04. Proti sobě se postaví ambiciózní celek ze Zlína, druhý nejlepší tým základní části, a poslední mistr české nejvyšší soutěže Slavia Praha. Kdo nakonec zvedne nad hlavu pohár pro vítěze extraligy? Šance obou celků hodnotí redakce Sport.cz

Foto: koláž Sport.cz s použitím stránek HC Zlín

Ve finále extraligy změří síly hokejisté Zlína s obhájcem titulu pražskou Slavií.

Článek

Zlín baží po velkém úspěchu a šanci poprvé v klubové historii získat mistrovský titul, proto udělá pro úspěch vše. Slavia zase touží zopakovat si po roce mistrovské oslavy. Záleží ale, jak se vyrovná s přechodem do nové haly. Ukvapené stěhování do supermoderní Sazka Areny by se mužstvu, zvyklému na své obvyklé zázemí mohlo vymstít.

V základní části vyrovnaně

Neuvěřitelně vyrovnané souboje spolu sehráli oba finalisté v základní části. Dvakrát skončil zápas nerozhodně, v dalších dvou případech o výsledku rozhodlo prodloužení. Každý tým se přitom podělil o jedno vítězství.

Na začátku prosince Zlín doma prohrál v nastaveném čase 2:3, když hned v první minutě prodloužení rozhodl přesnou trefou Patrik Martinec. Koncem ledna se situace obrátila, a z Edenu si pro změnu vítězství odvážel Zlín. Rozhodlo se znovu hned v první minutě a opět měl rozhodující trefu na svědomí centr hostujícího týmu. Tentokrát jím byl Petr Leška.

.:ANKETA:
Kdo získá hokejový titul? Hlasujte na konci článku

Nejvíce se ale proti Slavii v letošní sezóně dařilo Leškovu spoluhráči Jaroslavu Balaštíkovi.  Ten si ve čtyřech vzájemných zápasech připsal hned pět bodů za dvě branky a tři asistence. Stejnou bilanci má na druhé straně překvapivě obránce Jan Novák, který nebodoval jen v prosincovém utkání ve Zlíně.

Beránek proti Zlínu letos neskóroval

Ještě větším překvapením je bilance slávistického lídra Josefa Beránka. Kapitán Pražanů se letos do branky Zlína ještě netrefil, připsal si "jen" čtyři asistence. Další zajímavostí je, že v brance Slavie proti Zlínu nastoupili tři různí brankáři. Nejprve to byl Roman Málek, poté dvakrát Lukáš Hronek a naposledy Zdeněk Šmíd.

Petr Franěk si v dresu Slavie proti Zlínu odbyde premiéru. Premiérou bude pro oba celky i jejich vzájemný zápas v play-off samostatné české extraligy. Prozatím se Zlín a Slavia ještě nepotkali.

ZLÍN - SLAVIA
Hraje se: 31.3. 1., 4. a 5. dubna, případná další utkání 6., 10. a 12. dubna
1BRANKÁŘ2
Zlín se opírá o Igora Murína, kterého je připraven zdatně nahradit Martin Altrichter. Zlínský náhradník vede v play-off statistiky v procentuální úspěšnosti, Murín má nejnižší průměr. Také Petr Franěk drží v play-off průměr pod dvě branky a po rozpačitých výkonech ve čtvrtfinále se vybičoval k velkým výkonům.
1OBRANA2
Zlínské obraně jasně šéfuje Martin Hamrlík, k němu se přidávají mladíci Petr Macholda a Miroslav Blaťák. Obránci Slavie proti Spartě zmatkovali v posledních vteřinách utkání. Takový Jan Novák si však svými výkony říká o reprezentační dres.
2ÚTOK1-
Elitní útok Balaštík-Leška-Veselý dokázal v play-off doplnit jen Peter Barinka, kandidát na cenu pro nejlepšího nováčka. Také Slavie má svou řadu kanonýrů, výkon týmu ale nestojí jen na útoku Sup-Beránek-Hruška.  Tradičně výborně hraje ve vyřazovacích bojích bojovník Antoš, dost sebevědomí má i mladík Klepiš.
Souboje v sezóně: 3:3, 2:2, 2:3P, 3:2P
60 %ORTEL40 %
Pozn.: hodnocení je uváděno podle školní stupnice, ortel představuje procento důvěry redakce v postup týmu.

Souhrn čtvrtfinále a semifinále najdete zde

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články