Hlavní obsah

Zlín začal brzy bránit a stihl jej trest

ZLÍN

Dalo se to čekat. Všechny čtyři souboje Zlína se Slavií v základní části skončily v normální hrací době remízou, a tak nebylo senzací, že došlo na prodloužení rovněž v prvním finále. Blíž k výhře bylo ještě ve třetí třetině Hamé, ale pak se předčasně stáhlo do defenzívy a Pražané stihli srovnat a rozhodli v přesilovce po špatném střídání soupeře.

Článek

"Celkově jsme měli hrát daleko odvážněji," věděl útočník Zlína Ondřej Veselý, kde byl hlavní důvod výhry soupeře. "Potřebujeme víc napadat. Nedělali jsme to, jenže tak zněly pokyny, nebyl to náš výmysl," potvrdilo křídlo první formace Hamé.

Slavia uspěla, neboť se obrnila trpělivostí. "Nespěchali jsme. Stále jsme věřili a výhra se rodila od chvíle, kdy jsme se tlačili víc před branku," uvedl autor druhého gólu Pražanů Marek Tomica a chválil asistenci u své branky: "Graňák mi předložil puk tak, že trefa byla snadná."

Klíčové chvíle Zlín nezvládl

Chybné střídání v nastaveném čase, které poslalo Slavii do početní výhody a nabídlo jí rozhodující gól, zavinil spolu s veteránem Vlachem. "Špatně jsme si rozebrali hráče. Já skočil na led za Barinku nejdříve, hned za mnou i Rosťa Vlach a bylo to," klopil zrak Veselý, který pak prohrál klíčové vhazování s Beránkem. "Ondra na buly tak často nechodí, asi tam měl být někdo jiný," říkal zkušený útočník Hamé Miroslav Okál.

Bokrošova taktika nevyšla

Zdálo se, že Zlín chtěl ve třetím dějství bránit hubené vedení. "Hodně jsme se stáhli a nechtěli pustit Slavii do našeho pásma. Jednou se to soupeři povedlo a byl z toho gól," kroutil naštvaně hlavou kapitán poražených Okál.

Trenér Zlína Ernest Bokroš přiznal, že takový nápad se zrodil v jeho hlavě: "Neměli jsme důvod soupeře honit po ledě. Vše šlo podle plánu, jenže pak jsme neuhlídali Graňáka a po jeho akci přišlo vyrovnání."

Zlín: Vyrovnané to bude i v Praze

Vyrovnání se zrodilo po průniku slovenského beka, který našel před brankou Tomicu. "Přihrávka nešla naslepo, tušil jsem, že tam někdo najel," popisoval obránce Slavie Dominik Graňák a sebekriticky přiznal, že hosté nehráli úplně podle svých představ: "Nešla nám rozehrávka. Před prodloužením nás ale uklidnilo, že jsme měli navrch."

Právě vědomí, že všech pět vzájemných utkání skončilo v sezóně remízou, dávalo Zlínu naděje do dnešní odvety. "Hrajeme spolu vyrovnaně v celé sezóně, tak proč bychom teď měli z jednoho nezdaru dělat vědu? Vyrovnané to bude tady i v Praze," odhadoval další vývoj série útočník Zlína Peter Barinka.

Slavia však už splnila plán. "Chtěli jsme ve Zlíně jednou vyhrát a to už se nám povedlo. Nebudeme měnit herní styl, není k tomu důvod. Můžeme teď už hrát naprosto uvolněně," konstatoval trenér vítězů Vladimír Růžička.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec