Hlavní obsah

V souboji "devatenáctek" byl lepší Beránek

Dva hráči s číslem devatenáct na dresu byli ve finále play-off hokejové extraligy mezi Zlínem a Slavií Praha stálou hrozbou pro gólmany soupeře. Zlínský kouzelník Petr Leška dal první branku Hamé, slavistický suverén Josef Beránek byl však svému týmu platnější. Vyhrál snad všechna vhazování, především pak to klíčové před trefou Nováka v prodloužení.

Článek
Fotogalerie

Oba lídři svých týmů se setkali hned na zahajovacím buly. Leška se však ještě ani pořádně nezadýchal a už měl mínus bod za pobyt na ledě při inkasovaném gólu, když Hamé střídalo v nesprávný čas.

Bilanci si ale vyrovnal v 11. minutě, protože snadno doklepl puk do prázdné klece. "Inkasovaný gól nás nerozhodil, chtěli jsme to rychle odčinit. Dát gól v takové pozici bylo jednoduché, nikdo mě vlastně ani neatakoval," připustil smutný zlínský centr Petr Leška.

Růžička: Z Beránkovy soutěživosti těží celý tým

Beránek před srovnáním stihl vystřídat, přesto byl posledním slávistou, který se dotknul v útočném pásmu puku. Pak už vzorně plnil pokyny trenéra Růžičky, několikrát vypálil na Murína i z téměř záporného úhlu a navíc rozdával přesné přihrávky.

V koncovce prvního dějství přesto Klepiš jeho pobídku ke gólu odmítl. "Beránek umí skvěle rozdělovat puky, z jeho smyslu pro tvořivost těží celý tým," chválil svého svěřence kouč Vladimír Růžička.

SOUBOJ HVĚZD
Petr LeškaHRÁČJosef Beránek
1+0 (8+8)BODY0+1 (6+11)
+1 (+10)+/--1 (+4)
0 (0)TRESTY0 (24)
Pozn.: údaje v závorce jsou celkové statistiky hráčů v play-off

Druhé dějství jasně patřilo Leškovi, ačkoliv Beránek byl platný týmu při dvou oslabeních hostů. Centr domácí elitní pětky zavelel k velikému náporu, když z úhlu prověřil Fraňka. Při první početní výhodě se na něj řítil naprosto sám, puk však skončil v lapačce gólmana Pražanů. "Byla to škoda. Blížili se ke mně obránci, tak jsem střílel, ale nevyšlo to," říkal.

Leška při přesilovkách neuspěl

Leška režíroval obě přesilovky, Hamé však nebylo v početních výhodách produktivní. Po Tomicově vyrovnání měl i proto Beránek dvakrát na holi vítěznou trefu, ale neuspěl.

Až v prodloužení přetlačil v druhé přesilovce hostů na buly Veselého a Novák zápas rozhodl. "Beránek to umí, vyhrál to čistě. Signál jsme znali, ale nešlo to uhrát," řekl Ondřej Veselý.

Reklama

Související témata: