Hlavní obsah

Slavia i Zlín: specialisté remíz

ZLÍN

Jít v play-off na zápas Slavie? Připravte se na prodloužení. A když hraje se Zlínem? Tak si raději už hned rezervujte víc času. Ze šestnácti utkání v letošních vyřazovacích bojích Pražané nastavovali rovnou polovinu a žádný souboj s Hamé v této sezóně neskončil už po šedesáti minutách. Druhý finálový zápas rozhodl v nastavení gól Slováka Barinky.

Článek

Hvězdou byl střídající brankář Martin Altrichter, který nedostal gól a čisté konto drží v play-off už 137 minut v řadě. Do zápasu přitom naskočil až od druhé třetiny. "O přestávce mi trenér Bokroš řekl, že asi půjdu do branky, tak jsem se akorát trochu protáhl. Šel jsem tam s pocitem, že musím týmu pomoci a snad to tak i bylo," vykládal gólman.

Bál se jen penalt. "Tak jsem si říkal, co by na mě asi vymysleli," smál se bývalý gólman Slavie. Spoluhráči příliš nepřemýšleli nad tím, že za jejich zády stojí náhradník. "Máme fakt asi nejvyrovnanější dvojici v extralize, takže nás to nerozhodilo. Altrichtrovi jsme věřili, podal perfektní výkon," potvrdil kapitán Hamé Miroslav Okál.

Čechův pozdrav manželce

Šťastným tahem bylo i vyslání do boje útočníka Martina Čecha. Ten byl na ledě teprve podruhé v utkání, když vstřelil druhý gól Zlína. "Byl to můj vůbec první dotek s pukem a jsem strašně šťastný, že to padlo do branky," říkal střelec, který radostí vyskočil na plexisklo a mával divákům: "Někde v těch místech sedí má manželka, která šla na hokej po delším čase, tak jsem ji chtěl pozdravit."

Slávisté opouštěli kabinu smutní. "Po vítězství v prvním utkání jsme mohli zvládnout i to druhé, chybělo nám necelých deset minut," litoval obránce Dominik Graňák, jenž v prodloužení nezastavil pronikajícího Barinku. "Byl to souboj jeden na jednoho a já měl protihráče zastavit, je mou chybou, že se to nepovedlo. Mrzí mě, že jsme tím vlastně ztratili zápas, který se vyvíjel dobře, ale Zlín nás nutil k chybám."

Hamrlík: Bude to pořád vyrovnané

Také Michal Sup litoval, že mistr neudržel vedení. "Střela zpoza obránce přinesla domácím vyrovnání. Potom jsme se moc stáhli dozadu, dělali i chyby a nakonec za ně draze zaplatili. Mohla být znát i únava," připouštěl nejlepší střelec Slavie v play-off.

Obrovskou vyrovnanost série jen zlehčoval obránce Zlína Martin Hamrlík. Češi jsou mistři světa v podezírání, tak si určitě někdo myslí, že to sázíme. Jenže tyhle týmy jsou fakt tak vyrovnané, jiný scénář ani nečekejte," jako by radil sázkařům.

Reklama

Související témata: