Hlavní obsah

Barinka: Dostali jsme se zpátky do hry o titul

ZLÍN

Slovenský útočník Peter Barinka byl hrdinou druhého finále hokejové extraligy mezi Zlínem a Slavií Praha. V prodloužení jel nejprve sám na brankáře soupeře, ale pokus o blafák mu nevyšel. O pár minut později se ale efektním zakončením v pádu postaral o to, že Zlín srovnal stav finálové série na 1:1. O svých pocitech mluvil Barinka v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Na začátku prodloužení jste měl šanci, ale propásl jste ji. Jak vám bylo? Viděl jsem tam najíždět ještě lépe postaveného Ondru Veselého, jenže pak jsem to pokazil. Byl jsem psychicky dole, říkal jsem si, že nás tohle může hodně mrzet. Na střídačce ale za mnou přišel Miro Hlinka a hodně mě povzbuzoval. Pomohl mi.

Nač jste pomyslel, když jste na Fraňka v nastavení najížděl znovu? Jen mi blesklo hlavou, že to teď už nesmím pokazit. V poslední chvíli jsem ještě stihl vystřelit a byla to i otázka štěstí, že puk skončil nakonec za Fraňkem.

Dal jste někdy v kariéře důležitější gól? Těžko říct. Vzpomínám si, že jsem třeba rozhodl ještě během působení v Trenčíně semifinálový zápas se Slovanem Bratislava a pak jsme získali titul. Teď bych si moc přál, abych vybojoval zlato i v české extralize.

Nepřipadalo vám, že jste měli ve třetí třetině víc sil než soupeř? Podle mě se to projevilo hlavně v prodloužení, získali jsme převahu. Jako bychom měli lehčí nohy. Během třetí třetiny jsme pořád věřili, že se nám povede skóre srovnat.

Jak hodnotíte tahy trenéra, který nasadil během utkání do hry Altrichtra a Čech, a oba se pak výrazně podíleli na vaší výhře? Občas se trenérovi něco podobného povede. Murín už nemohl chytat, říkal, že ho prst hrozně bolí. Poraněný článek mu opíchal lékař, jenže už se to prý nedalo vydržet. V noci ani nemohl spát, omezovalo ho to.

Jak se může dál série vyvíjet? Podstatné je, že jsme se naštěstí dostali zase zpátky do hry. Pojedeme do Prahy zase s jasným cílem, jaký měla Slavia před zápasy na našem ledě. Jednou vyhrát.

Reklama

Související témata: