Hlavní obsah

Altrichter chce zase čelit slávistům

PRAHA

Nečekanou oporou Zlína při cestě za prvním vítězstvím ve finále se stal 31letý brankář Martin Altrichter, který od druhé třetiny čtvrtečního duelu zastoupil Igora Murína. "V kabině o přestávce říkal, že ho nastřelený prst bolí, tak jsem se raději hned začal rozcvičovat, abych byl připraven nastoupit," líčil.

Článek

Na led šel za stavu 1:2, podal však výborný výkon a stejně jako při svém posledním vystoupení ve čtvrtfinále proti Třinci neinkasoval. Tehdy však Zlín duel prohrál po nájezdech, tentokrát rozhodl po 4 minutách a 16 vteřinách Barinkovým gólem.

"Nebylo lehké naskočit do rozjetého finále a jsem rád, že se mi to povedlo," ulevil si Altrichter, jenž za největší šanci soupeře označil Beránkovo přestřelení v polovině třetí části. "Byl sám před brankou, naštěstí moc dlouho míchal pukem."

Při vítězné trefě v prodloužení si oddechl. "Nevím, co by se mnou slávisté v penaltách udělali. Už jsem si v hlavě promítal různé varianty, jak kdo najíždí, ale z drzosti Klepiše jsem měl obavy," přiznal Altrichter, který v minulosti ve Slavii působil a zažil s ní mj. postup do extraligy před deseti lety.

Snad nebude v hale ticho

Murínovi páteční rentgen prokázal zhmožděný prsteníček pravé ruky, takže slovenský brankář dostal na prst speciální dlahu, ale má být připraven. "Rád bych nastoupil i v Praze a chytal, ale záleží na trenérovi, zda mi dá šanci. Murína určil v play-off jako jedničku," tvrdil Altrichter.

Pokračování finále v Sazka Areně je podle něj otevřenou záležitostí. "Šance vidím padesát na padesát, rozhodne, kdo dá do hry víc srdce a komu bude přát štěstí," soudil.

"Doufám, že z haly nebudeme vyvalení a budeme hrát hokej, místo abychom se koukali po ní. Mám jen strach, aby nebyla moc chladná atmosféra, když jsem slyšel, jak se obyčejní fandové nemohli dostat k lístkům," říkal strážce zlínské svatyně.

Reklama

Související témata: