Hlavní obsah

Vlach: Pamětní desku za gól v Sazka Areně nechci

PRAHA

Víc než tři čtvrtě hodiny čekalo téměř čtrnáct tisíc diváků v neděli v Sazka Aréně na úvodní branku v utkání Slavie se Zlínem. O vůbec první gólový zápis v historii supermoderního stánku se nakonec postaral nestárnoucí zlínský útočník Rostislav Vlach. "Víc než zápis do historie mě ale těší naše vítězství," říká jednačtyřicetiletý forvard v rozhovoru pro Právo.

Článek

Uvědomujete si, že jste střelcem historicky prvního hokejového gólu v Sazka Areně? To mě vůbec nenapadlo, daleko víc mě ale těší naše vítězství, které je dalším krokem k úspěšnému zvládnutí finálové bitvy a hlavně povzbuzením před pondělním zápasem.

Dostanete se do kronik a možná vám tu udělají pamětní desku, že jste první, kdo na zdejším ledě skóroval... Hala je moc pěkná a vážím si toho, že jsem byl aktérem premiérového utkání v ní, ale desku tu rozhodně nechci. Tak krásný stánek pro hokej však potřebovalo celé Česko. Bylo sice dost ticho v hledišti, i to se dalo tušit, řada lidí se přece jen přišla spíš kouknout na halu, ale naše fanoušky rozpoutávající žluté peklo za naší střídačkou jsme slyšeli dobře.

Jak se vám v nejmodernější hokejové hale Evropy hrálo? Kluziště je hodně široké, ale podmínky byly pro obě mužstva stejné. Přineslo to však zřejmě menší počet šancí. Trochu vadil i rozštípaný led, ale jeho kvalita se postupně určitě zlepší.

Napadlo vás, že by ta vaše branka mohla stačit na vítězství? Od začátku se hrálo mimořádně obezřetně z obran, takže když se mi povedla teč Zubíčkovy střely, věřil jsem, že bychom mohli těsný náskok udržet. Domácí však o tři střídání později srovnali a už to vypadalo na sedmé prodloužení se Slavií v této sezóně, naštěstí nám vyšla přesilovka.

Cítí nyní Zlín psychickou výhodu, že má ve finálové sérii o bod navíc? Lze i dál očekávat vyrovnaná utkání, obraz hry se už asi moc měnit nebude. Teď ale musí dotahovat Slavia, my můžeme být klidnější, chceme ale zkusit uspět i v druhém pražském utkání.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články