Hlavní obsah

Fronty brzdily nadšení v Sazka Areně

PRAHA

První ostrý hokejový test má za sebou pražská Sazka Arena. Rekordní návštěva extraligy sice na třetí díl finálové série v neděli navečer nepřišla, hlediště haly přesto zaplnilo téměř čtrnáct tisíc diváků. Šťastlivci, kterým se podařilo sehnat lístky, opouštěli halu spokojeni, žádný větší problém se během utkání neobjevil, organizace klapala spolehlivě.

Foto: SAZKA

Sazka Arena

Článek

Už hodinu před zápasem vyzývali moderátoři diváky, aby ve skvělé akustice haly vlastními hlasivkami zkoušeli měřič hluku, jenž na infokostce ukazoval, kolik decibelů jsou diváci schopni svým řevem, bubny a trubkami vytvořit.

Nejprve se ukazatel zastavil na nízkých hodnotách, s blížícím se začátkem utkání ale již hlukoměr dosahoval takřka maxima. Zlínští příznivci v hledišti vytvořili modrožlutý 'kotel' za střídačkou hostí, červenobílá barva Slavie zase dominovala prostoru za jednou z branek.

Diváci přicházeli k hale s dostatečným předstihem, takže i přes důkladně bezpečnostní kontroly usedli do hlediště včas a při úvodním buly byla většina míst obsazena.

Protesty se nekonaly

Před halou se nekonaly ohlášené protesty zklamaných fanoušků, kteří neuspěli v páteční honbě za lístky. Slávističtí fans ale nezapomněli vedení klubu způsob prodeje vstupenek a rozvinuli transparent s textem: "Zdravíme všechny čumily".

Kromě početní převahy v publiku připomínaly slávistům domácí prostředí jen červenobílé mažoretky, logo Slavie na světelném prstenci kolem luxusních skyboxů a výzdoba pod střechou haly, kde byl stejně jako v Edenu vyvěšen dres na počest nynějšího kouče Slavie Růžičky.

Fronta na celou přestávku

Během zápasu vedle hokeje zajišťovala zábavu obrazovka nad ledem. Přímý přenos o přerušeních doplňovaly opakované záběry a výzvy k povzbuzování v podobě tleskajících bílých rukou. O přestávkách zas po zámořském vzoru vybírala kamera páry, které se objevily na kostce, a nápis Kiss me je vyzýval k polibku. "Je to tady fakt pěkný," liboval si 23letý Eduard Majda, který přijel povzbudit zlínský tým.

O přestávkách využívali diváci velké množství stánků s občerstvením - čtyři deci piva i nealkoholického nápoje je vyšly na 30 korun, hot dog stál 49 Kč. "Na pivo jsem stál frontu celou přestávku, což jsem nečekal, když všude říkali, jak rychle to čepování půjde," postěžoval si Majda. I pokud se však pobyt ve frontě na nápoj protáhl až do začátku další třetiny, mohli fanoušci sledovat zápas i při čekání na malých obrazovkách.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články