Hlavní obsah

Hamrlík zase rozhodoval, Novák se neprosadil

PRAHA

Opět prokázal, jakou cenu pro Zlín má. Pět a půl minuty před koncem si při přesilovce obránce Martin Hamrlík narazil puk s Balaštíkem a střelou nad Fraňkovu vyrážečku zápas rozhodl. "Nebylo to nijak nacvičené, spíš ta střela přes padajícího obránce vyplynula ze hry, ale přihrávka byla perfektní," liboval si zlínský bek.

Článek

Nejproduktivnější zadák základní části je pověstný svými ranami od modré. Včera se k nim dostával především při přesilovkách, jejichž většinu odehrála první zlínská pětka.

Hned při první početní výhodě nahodil Hamrlík puk před branku a Balaštík s Leškou ani natřikrát Fraňka nepřekonali. "Hrálo se oboustranně opatrně, nikdo se neodvážil k žádným útočným výletům," uvažoval Hamrlík.

Kluziště jako letiště

Ve druhé třetině dal o sobě vědět, když se zapomněl vepředu a na Altrichtra uháněla dvojice Sup-Hruška, ale druhý jmenovaný trefil jen zlínského gólmana.

"Úplně mě vyděsila maximální velikost kluziště, bylo to strašné letiště. Často jsem měl k mantinelu daleko. Také led od polovičky třetin byl dost špatný, takže puky přeskakovaly hole. Vůbec v hale bylo dost vedro. O divácké atmosféře jsem si iluze nedělal, dalo se čekat, že tu nebude takový hukot jako u nás ve Zlíně," přiznal Hamrlík.

SOUBOJ HVĚZD
Martin HamrlíkHRÁČJan Novák
1+0BODY0+0
-1PLUS/MINUS0
0TRESTY0

Podobným stylem hraje i slávistický bek Jan Novák, ale ten se včera ke svým střelám zdálky skoro vůbec nedostal. "Měli jsme vůbec málo šancí, hrálo se velmi opatrně."

Zatímco Hamrlík odehrál celý zápas v první zlínské pětce se svým tradičním parťákem z obrany Blaťáka, kolem Nováka se beci střídali. "Nebylo pro hráče jednoduché zvyknout si na nový prostor, nezvyklé byly i odrazy puku, takže obránci měli řadu úkolů navíc," líčil asistent slávistického kouče Jiří Kalous.

Reklama

Související témata: