Hlavní obsah

Obávaní kanonýři vyšli naprázdno

Nejlepší střelci obou finalistů v základní části extraligy Michal Sup a Jaroslav Balaštík v sérii o zlato na gólový zápis stále čekají. Ani pondělní čtvrtý duel o titul nebyl pro oba adepty reprezentačního dresu výjimkou, zlínský Balaštík si alespoň připsal asistenci u jediné branky zápasu, když Veselému předal před útočnou modrou puk do jízdy.

Článek

"Snaží se být hodně aktivní, ač mu nyní třeba koncovka nevychází. Z jeho přihrávek těží další," chválil Balaštíka trenér Ernest Bokroš. Ve třetí části se útočník mohl stát neslavným hrdinou, když v obranném pásmu nemotorně zpracovával puk a nabídl Slavii šanci na vyrovnání, Altrichter ale zásahem před Hruškou jeho minelu s ledovým klidem napravil.

Oba kanonýři plnili ve svých týmech obdobné úkoly, chodili v prvním sledu na přesilovky i oslabení, nutili beky soupeře k faulům. V početních výhodách měli blíže ke gólu Zlínští, jenže právě Balaštík dvakrát minul Fraňkem vyražený puk a před odkrytou brankou jeho pokus zablokoval dotírající Tomica.

SOUBOJ HVĚZD
Michal SupHRÁČJaroslav Balaštík
0+0 (7+4)BODY0+1 (7+8)
-1 (+3)+/-+1 (+9)
0 (8)TRESTY0 (32)
Pozn.: údaje v závorce jsou celkové statistiky hráčů v play-off

Sup se více věnoval aktivnímu napadání a v útoku se v jasné šanci objevil až ke konci druhé části, jenže Altrichter jeho pokusu nastavil beton. "Zlín úporně bránil, bylo moc obtížné prosadit se do prostoru před brankou, i když jsme se pokoušeli mít hodně pohybu a hrát aktivně," líčil slávista.

"Sup je velmi pracovitý hráč, který si na ledě prakticky neumí odpočinout, ale při každém střídání tam nechá spoustu sil bez ohledu na to, zda gól dá či ne," tvrdil o svém elitním střelci trenér Vladimír Růžička.

Reklama

Související témata: