Hlavní obsah

Růžička: Zázrak? Pokusíme se o něj znovu!

PRAHA

Stejně jako v semifinálové sérii i ve finále extraligy už prohrává Slavia v sérii 1:3 na zápasy. Kouč Vladimír Růžička se přesto nevzdává naděje, že jeho svěřenci otočí i sérii se Zlínem. "I když se to nepovede, skončíme nejhůř druzí a pořád budeme alespoň první v Praze," říká v rozhovoru pro Právo.

Foto: archiv

Vladimír Růžička

Článek

Cítíte, že dvě domácí prohry ve finále vás vzdálily obhajobě titulu? Dokud existuje šance, zůstává i finálová série otevřená. Zdánlivě ztracený boj jsme zažili už v semifinále se Spartou, přesto tým dokázal třikrát v řadě vyhrát a postoupit.

Musím uznat, že to byl tak trochu zázrak, ale pokusíme se o něj znovu. Klukům pořád věřím, že se o titul poperou, i když vidím jejich vyčerpání. Dvoudenní pauza před pátým finálovým zápasem jim ale prospěje.

Kde vidíte příčinu nezdaru na pražském ledě? Zlín velice dobře bránil, skvěle mu zachytal gólman a dal šťastné góly. Série je hodně vyrovnaná, rozhodují náhody. Všechny čtyři zápasy skončily o gól, bohužel už třikrát v náš neprospěch. Smekám ale před bojovností hráčů, kteří za sebou mají osmnáct vyčerpávajících zápasů během pěti týdnů.

Pojedete k pokračování finále ve Zlíně znovu s denním předstihem? Ano, vyrazíme hned po středečním tréninku v Sazka Areně, osvědčený hotel Tuskulum v Lukově nedaleko Zlína nabízí klidné zázemí a určitě tam mužstvo probudíme k ještě důraznějšímu hokejovému projevu. My se nevzdáme a Zlín ještě rozhodně potrápíme.

Vaše manželka se chystá znovu péct pro celé mužstvo, myslíte, že její kouzlo zafunguje? Bez zákusků by to v play-off už nešlo, hlavně musí vymyslet nějaké vítězné perníčky. Na jídelníčku neopomeneme ani tradiční tatarské bifteky s topinkami. Rozhodně se chceme vrátit do Prahy k šestému zápasu a potom snad bude i bouřlivější atmosféra v Sazka Areně.

Nebylo přece jen chybou stěhovat se tam narychlo před finále? Chtěl jsem využít jedinečné možnosti hrát o titul v noblesním prostředí. V Edenu jsme podlehli v sérii se Znojmem i proti Spartě, takže to nebyla nedobytná tvrz.

S novou halou bych porážky nespojoval, i když jsem věděl, že našemu stylu by nyní víc svědčila užší ledová plocha, ale ta nešla v Libni narychlo udělat. Hra na širokém kluzišti je přece jen odlišná. Než se tu někdo s někým srazí v ostrém souboji, tak vyrostou dva stromy.

Bylo by případné stříbro pro Slavii zklamáním? Hodně klubů sní o tom jen hrát finále, nám se to povedlo už podruhé za sebou a tomu po špatném úvodu sezóny asi moc lidí nevěřilo. Určitě nedáme soupeři nic zadarmo. Když se to nepovede, skončíme nejhůř druzí a pořád budeme alespoň první v Praze.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Třinec - Pardubice 0 : 0 20. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články